Reklam
Reklam

ÜNYE'DE İLK KEZ OPERA TARZINDA KONSER VERİLDİ

ÜNSAK’ın daveti ile Ünye’ye konser vermeye gelen Samsun Devlet Opera ve Bale Sanatçıları opera tarzında halk türküleri sunumuyla muhteşem bir konser verdi.

ÜNYE'DE İLK KEZ OPERA TARZINDA KONSER VERİLDİ
28 Şubat 2022 - 10:26 - Güncelleme: 28 Şubat 2022 - 11:45
ÜNSAK ve Samsun Devlet Operası ve Balesi iş birliği ile 26 Şubat Cumartesi akşamı düzenlenen konserde 15 kişilik ekip müzik ziyafeti gerçekleştirdi.

Konser piyano eşliğinde  keman, klarnet, ritim saz olarak sahnede yer alırken dinleyiciler bu muhteşem konseri ilgiyle dinledi.

Programa Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan ÜNSAK Başkanı İsmet Küçükoğlu konser etkinliğinin Ünye’de ilk kez gerçekleştiğini ifade ederek; “Bu yıl etkinliklerimizin 3.oluyor. Bu etkinlik Ünye’de ilk kez gerçekleşiyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi Mensuplarını Ünye’ye getirdik. Burada tarihi müzik olayını yaşayacağız. 40 yıllık müzik hayatımda bende ilk defa dinlemiş olacağım. Türküleri opera tarzında söyleyecek sanatçımız var.” dedi.

Başkan Küçükoğlu, Rusya ve Ukrayna arasında cereyan eden savaşa da konuşmasında yer vererek, “Şu anda sulh içinde olması gereken dünyamızda maalesef bir savaş başladı. Buradan savaş başlatanları da lanetliyorum. Allah Masum çocukları, masum insanları korusun.” ifadelerini kullandı.

“Ünye’nin Kültür Sarayına İhtiyacı Var”


Ünye’de yapımına başlanan fakat hala  tamamlanamayan Kültür Sarayının da bir an önce bitirilmesi gerektiği vurgusu yapan Küçükoğlu; “Yaklaşık 40 50 yıldır müzikle uğraşan bir insanım Ömrüm düğün ve sinema salonlarında orada burada geçti. Sanırım Kültür Sarayı görmeden göçüp gideceğim bu dünyadan. Niçin bunu söyledim: Devlet Opera ve Balenin bir kültür sarayına ihtiyacı var. Umarım yetkililerimiz de bir an önce Kültür Sarayını bitirirler.” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum