Reklam
Reklam

ÜNYE DEVLET HASTANESİ CAN ÇEKİŞİYOR!

Ordu'nun nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi olan Ünye'nin her fırsatta beş yıldızlı otel konforu olduğundan dem vurulan Devlet Hastanesi doktorsuzlukla cebelleşiyor. "Hastanesiz doktor olur ama doktorsuz hastane olmaz" gerçeğinin tam zıttı şeklinde Ünye Devlet Hastanesi'nde en önemli branşlarda doktor olmadığı ortaya çıktı.

ÜNYE DEVLET HASTANESİ CAN ÇEKİŞİYOR!
21 Eylül 2021 - 16:50 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 17:35
Daha da vahiminin ise kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 100. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasına Ünye Devlet Hastanesi'nin dahil edilmemesi oldu.

Her dönem devlet kademelerinde ve siyasette üst düzey bürokratları ve siyasileri yetiştirmiş olan Ünye'nin tek Devlet Hastanesi'nin son durumunun içler acısı olması konuyu dile getirme zorunluluğumuzu elzem kılmıştır.

Devlet Hastanesi'nde Dahiliye doktorunun az ve hastalara oranla yetersiz olduğu, pandemi döneminde kendi polikliniğinde tek doktor olmasından ve Covid 19'un uzmanlık alanına girmesinden kaynaklı aşırı bir yükle boğuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı'nın hastanedeki görevinden ayrılarak özel hastaneye geçmesinden sonra şuan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı'nın olmadığı, Ünye ve civar ilçelerde binlerce kalp hastası olmasına rağmen şuan hastanede tek bir kardiyoloji uzmanının dahi olmadığı, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı'nın olmadığı, önemli cerrahi operasyonları yerine getiren Plastik Cerrahi Uzmanı'nın da yine kısa bir süre önce görevi bıraktığı ve şuan hastanede Plastik Cerrah'ın olmadığı, son olarak da uzun süreden bu yana Göğüs Hastalıkları Uzmanı'nın da olmadığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre hastane idaresi tarafından defalarca kez eksik olan doktorlarla ilgili Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve sonrasında da Sağlık Bakanlığı'ndan doktor talep edilmesine rağmen açılan kurada Ünye Devlet Hastanesi'nin olmaması vahametin boyutunu gözler önüne serdi.

Ordu'nun, iktidar muhalefet demeden iki tane Tıp Doktoru Milletvekilinin olduğundan hareketle öncelikle iktidar partisinden sonra muhalefetten il ve ilçe bazındaki siyasilere ve bürokratlara kamuoyu adına konuyla ilgili gerekli girişimleri yapmaları için çağrıda bulunuyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum