Reklam
Reklam

ÜNYE DEVLET HASTANESİ'NDE BİR HADİSE DAHA

Ünye Devlet Hastanesi'nde kısa bir süre önce Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Zeynep Gülnihan Gül'ün göreve başlamasının haberinin Ünye'de yayın yapan bazı medya kuruluşlarında yer alması ve Okuyorum Gazetesi'ne haber verilmemesiyle ilgili olarak yaptığımız araştırmada Hastane Müdür Yardımcısı H.K'nın şahsi davrandığı ortaya çıktı.

ÜNYE DEVLET HASTANESİ'NDE BİR HADİSE DAHA
08 Ekim 2021 - 16:01 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 16:54
Okuyorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Gündoğdu'nun konuyla ilgili kendisine ve dolayısıyla görev yaptığı kuruluşumuza haber verilmemesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi'ni aramasından sonra Ünye Devlet Hastanesi'nin basınla irtibatınının sağlandığı WhatsApp grubuna eklenmesi Müdür Yardımcısı H.K'nın şahsi davrandığını gözler önüne serdi. Daha önce de bir çok yerel ve ulusal medya kuruluşunda hakkında haberler yer alan Ünye Devlet Hastanesi'nin basınla ilişkilerini de yürüten en popüler Müdür Yardımcısı bu konuda da şahsi davrandığını göstermiş oldu. Müdür Yardımcısı H.K tarafından geçtiğimiz yıl 25 Temmuz'da açılan Ünye Devlet Hastanesi Basın WhatsApp grubuna Gazeteci Ulvi Gündoğdu'yu o tarihten bu yana eklememiş olması "pes artık" dedirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Gündoğdu; "Sayın Müdür Yardımcısı H.K bir devlet memurudur ve en azından göreviyle ilgili konularda eşit muamele göstermek durumundadır. Görev yaptığı kurum ve makam özel sektör makamı değildir. Devletin dolayısıyla halkın, vatandaşın makamıdır. Bu tür makamlarda görev yapan kişiler görevleriyle ilgili hususlarda insanlara da basına da eşit davranmak zorundadır. O tarihten bu yana bizi göreviyle ilgili açmış olduğu gruba dahil etmemesi şahsi davrandığı ortaya koymaktadır. Halbuki bu görevler şahsi davranmanın kesinlikle olamayacağı görevlerdir. Şahsımıza dolayısıyla kuruluşumuza Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi gibi önemli kurumlardan haber akışı sağlanırken, Ünye Devlet Hastanesi'nin basınla irtibatınının sağlandığı WhatsApp grubuna dahil edilmememiz son derece manidardır. Sayın H.K belki, Hastane'nin basınla irtibatını sağladığı için ayrıca bir ücret almamaktadır yani resmi görevleri arasında bu durum olmayabilir ama Ünye Devlet Hastanesi adına böyle bir grubu açıyorsa yapacağı veya yapmayacağı her şeyden idari olarak doğrudan sorumludur. Daha önce de bir çok konuda göreviyle ilgili şahsi davrandığı gerekçesiyle haberlere konu olan Müdür Yardımcısı'nın bu davranışı da göreviyle ilgili yine şahsi davrandığını gözler önüne sermiştir. Konuyla ilgili adı geçen yöneticinin idari yönden görevi ihmal / görevi kötüye kullanma gibi suçları işlediği gerekçesiyle disiplin amirlerine hakkında gerekli soruşturma işlemlerini yapmaları için çağrıda bulunuyorum. Tüm kamuoyuna en derin saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat YILDIZ
    2 yıl önce
    Gizli ayırımcılık biçimlerinin farkında olmaları için insanların eğitilmeleri gerekir. Sıkı takibiniz bu konunda eğitim ve donanıma sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu konuyu iki farklı pencereden yorumlamak lazım. Birincisi bu gruba dahil olmuş olan gazetecilerin, diğer gazetecilerin de bu haber akış grubunda olup olmadığını kontrol etmeleri ve bu duruma çözüm üretme ve tepki koyma durumları... Anlaşıldığı üzere böyle bir durum gerçekleşmemiş. Bu yerel basın camiası için hem çok üzücü hem de büyük bir ayıp olarak yorumlanabilir. İkincisi buradaki adı zikredilen idarecinin gerçekleştirdiği çifte standardın hastane için mi yoksa kendi şahsi tasarrufu için mi olduğunun tespiti önemli. Haberden anlaşıldığı üzere eski basına yansıyan haberlerden yola çıkarak geçmişi çok karmaşık olan bu idarecinin kendi menfaatine ters düşenleri ekarte etme çalışması olduğu aşikar gibi görünüyor. Belli ki yine haberden anlaşıldığı üzere hastane en üst idarecisi konudan haberdar edilmiyor ve veya veya konu O'na farklı rapor ediliyor... Dolayısıyla bu olay düşündürücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Böyle bir çifte standardı yapan ve üst idarecisini bilgilendirmeyen bir alt idarecinin geçmiş dönemde yaptığı iş yada işlerin arka planının asıl nedenini ortaya çıkarmaktadır... Başarılarınız daim olsun...