Reklam
Reklam

ÜNYE MANYETİK KUM SANAT TASARIM ATÖLYESİ AÇILDI

Ünye kumsalının cevheri manyetik kumun sanatla harmanlanıp birbirinden farklı estetik ürüne dönüştürüldüğü Ünye Manyetik Kum Sanat Tasarım Atölyesi’nin ve atölyede yer alan sergilerin açılışı gerçekleştirildi.

ÜNYE MANYETİK KUM SANAT TASARIM ATÖLYESİ AÇILDI
30 Mayıs 2022 - 15:35
30 Mayıs Pazartesi günü Bakırcılar Caddesi’nde açılışı gerçekleştirilen Ünye Manyetik Kum Sanat Tasarım Atölyesi ve Ünye manyetik kum taşı sergisine, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı İzzet Gündoğar, Memleket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Aydın Ballı, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Açılışı yapılan sergide nostaljik Ünye fotoğrafları ve Atölye İşletmecisi Emekli Jeofizik Müh. Orhan Yiğit’in ağabeyi merhum Ahmet Yiğit imzalı Ünye temalı yağlıboya resim koleksiyonu ve Ünye manyetik kumtaşı sanatsal tasarım takıları koleksiyonu yer aldı.

“Ünye Kumunun Değerinin Farkında Olmadan Yaşadık”

Açılışta manyetik Ünye kumuna değer katma noktasında Orhan Yiğit’in yaptığı çalışmaların önemine vurgu yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı,  “Ünye kumuna yıllarca çocukluğumuzdan beri ayak bastık. Ama Ünye kumunun değerini bilerek değil farkında olmadan bunu yaşadık. Ama Orhan Bey geldi Ünye kumunu bilimsel, teknik anlamda faydalarını ortaya koyan ve Ünye kumunun değerini bize hissettiren çalışmalarıyla birlikte Ünye’nin de marka şehir olması noktasında manyetik kumun özelliklerini de ekleyerek aynı zamanda turizm açısından önemli bir destinasyon oluşmasına da vesile oldular. Bizde daha da bilinirliği artırmak adına Gençlik Festivalimizi bu yıl manyetik kumun üzerinde gerçekleştirdik.  Manyetik kumun özelliklerini ve bilinirliğini tanıtma noktasında yerel yönetimler olarak bizlerde üzerimize düşeni yapacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

“Bütün Dünyada Markalaşmaya Doğru Gidiyoruz”

Ünye manyetik kumunu işleyerek sanata dönüştüren Jeofizik Müh. Orhan Yiğit, “Sergimizde Ünye manyetik kumu ve onunla bütünleşen nostaljik Ünye resimlerimizle birlikte binlerce model yaptığımız ürünlerimiz var. Ürünlerimizin hepsi teker teker elde yapılıyor. Bütün dünyada markalaşmaya doğru gidiyoruz.  Ünyemizin adını oralarda bayrak bayrak salladık ve sonucu da gelmeye başladı. Bu açılış sadece bize değil bütün Ünyelilere, bütün dostlara hediyemiz olsun.” diyerek bölgenin eşsiz doğal ürününü dünya markası haline dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Ünye’nin Manyetik Kumu, Turizm Ürünü Haline Dönüşmüş”

Manyetik kumun turizm ürünü haline dönüştürülmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise “Ünye’nin manyetik kumu Orhan Bey’in çalışmalarıyla sadece deniz kenarında kalmadı artık bir turizm ürünü haline dönüşmüş oldu. Artık Ünye’ye geldiğimizde Ünye’yi hatırlatan bir turizm ürününü Ünye’den edinme fırsatı yakalayacağız. Bugün açılan tasarım atölyesinin Ünye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Ünye’nin Manyetik Kumunu Sanatla Buluşturuyorlar”

Konuşmasında Ünye manyetik kum taşı sergisinin Ünye’nin tarihi dokusu ve turizminin önemine katkı sağlayacağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz da konuşmasında “Ünye’nin köklü tarihini barındırdığı noktalardan bir tanesindeyiz. Ünye’den çıkan malzememizi hem katma değer hale getirerek sanatla buluşturarak tüm dünyaya açmış Ünye’nin tanıtımını yapmış bulunuyorlar. Kendilerini tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Ünye Kaymakamı Ayhan Işık’ın da ‘Hayırlı olsun’ temennilerini ilettiği programda açılış kurdelesini Kaymakam Işık, Başkan Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Argan ve Atölyenin Sahibi Orhan Yiğit birlikte kestiler.

Açılış sonrası, atölyeyi ve sergiyi gezen konuklara Orhan Yiğit, eşi Hanife Yiğit ve kızları Zeynep Yiğit ile birlikte ürünler hakkında sunum yaptı.

El emeği göz nuru olan tüm ürünler davetliler tarafından ilgi ve büyük bir beğeni ile incelendi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Orhan yiğit
    1 yıl önce
    Ünye tanıtım odaklı sanat tasarım atölyemizin açılışına katılarak bizi onurlandıran okuyorum ailesine teşekkür ediyorum.