Reklam
Reklam

ÜNYE'NİN 2022 YILINDAN BEKLENTİLERİ MASAYA YATIRILDI

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri İlçenin 2021 yılının değerlendirmesini yaparak, 2022 yılından beklentileri masaya yatırdı.

ÜNYE'NİN 2022 YILINDAN BEKLENTİLERİ MASAYA YATIRILDI
15 Aralık 2021 - 20:00 - Güncelleme: 15 Aralık 2021 - 20:09
Çarşamba günü Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÜTSO) gerçekleştirilen istişare toplantısında Ünye’nin il olma yolundaki süreci konuşuldu.

Toplantıda TÜİK’in açıkladığı “İl olmaya aday ilçeler” listesi gözden geçirilirken, 130 bini aşan nüfusuyla il olmaya aday 25 ilçeden biri olarak gösterilen Ünye’yi değerlendiren STK temsilcileri, “Neden olmasın?” diyerek ilk imzayı da orada attı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ortak akıl toplantısından, “Ünye il olacak” sonucu çıkarak bununla ilgili imza kampanyası da başlamış oldu.

Toplantıya, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Ali Özkan, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek, Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni temsilen yönetim kurulu 2. Başkanı üyesi Hüseyin Çakır, Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat ve ÜTSO yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra birçok STK’nın temsilcisi katıldı.

“Ortak İsteğimiz Ünye’nin Sorunlarının Çözümü”

Toplantının ev sahipliğini yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar yaptığı konuşmada, ‘’2021 bitmek üzere 2022 yılı yaklaşmak üzere sivil toplum kuruluşları başkanlarımızla istişare yaptık. 2021 nasıl geçti? 2022’de neler yapabiliriz? Ünye gündeminde neler var diye istişare yaptık sizden önce değerli başkanlarımızın gündemle ilgili yorumlarını aldık. Malum önce Ünye’nin önündeki sorunlar organize sanayimiz, üniversitemiz, limanımız, bunları ele aldık. Türkiye gündeminde mevcut şuandaki doların dalgalanması etkilerini konuştuk. Güzel bir toplantı oldu. Buradaki bütün başkanlarımızın ortak isteği sonucu bir an önce Ünye’deki yatırımların sonuçlanması mesela organize sanayinin daha da hızlanması kültür sarayı inşaatının devam etmesi Akkuş Niksar yolunun ilçenin ekonomik gündemine geldi. Ama bir an önce ihalesi yapılıp 3-4 noktadan 70 km’lik mesafenin bir an önce yapılıp hayata geçmesi çünkü turizm açısından veya ekonomik açıdan bizim için bu yolun çok önemi var. Daha hızlı daha rahat hareket etmek için bu yolunda çok önemli olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getirdi buradan da hükümete seslemek istiyoruz madem bu programa alındı. Daha hızlı bir şekilde ihalesi yapılıp güçlü bir firmanın daha hızlı bir şekilde bitirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Akabinde liman mevzumuz var limanında bizim için ciddi katkısı var Ünye’deki sanayilerin firmaların için çok önemli bununda bir an önce büyüyüp daha iyi ekonomik açıdan değer vermesi gerekir. 2022’de siyasetten ve hükümetten ne bekliyoruz onu konuştuk mesela yeni çıkan yasaya göre galericilerin bina altlarında olması yasaklandı bir müddet süre verildi. Acil olarak galericiler sitesinin çözümü gerekiyor. Akabinde Niksar caddesindeki sıkıntıları görüyoruz fındıkçı esnafımız çok zor durumda bunlara bir site gerekiyor. Devamında gıda firmalarının sıkıntıları gündeme geldi. Bunlara bir toptancı hali gerekiyor. Bunlara artık aşama olarak gündeme alınırsa Ünye’nin önünün açılması açısından çok önemli Ünye’de çok önemli bir trafik sorunu var otopark sorunu var bunların dile gelmesi gerekiyor. Bunları hep konuştuk kendi aramızda diğer taraftan tarımdaki ekonomik sıkıntımız gıdadaki sıkıntılar ekonomik yaşantıdaki sıkıntıları gündeme getirdik inşallah yetkililerimiz bizim sesimize kulak verir bu sorunlara bir an evvel çözüm getirirler diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

“Biz Üzerimize Düşeni Ünye İçin yaparız”

Toplantıda söz alan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da yaptığı konuşmada  “Ünye’nin il olması adına TUİK’in yaptığı açıklamaya değinmek isterim. Sanırım 21 ilçe il statüsü kapsamında. Devre dışı bırakılan bizim sayımızdan daha fazla ilçeler var. Ünye’nin bu kapsama alınması jeopolitik yapısıyla, siyasi gelişimiyle, ekonomisiyle, coğrafi yapısıyla alakalı elbette. Bir diğer konu bağlı olduğu İl’e yanındaki vilayete olan uzaklığı sebebiyle alınmış olsa gerek. Bizim bunu Ünye olarak değerlendirmemiz lazım. Sayın Başkanımızın dediği gibi; “biz üzerimize düşeni Ünye için yaparız.” Burada Asıl görev bölgenin milletvekillerine düşüyor ki biz onlara gerektiğinde dosyalarımızı iletiriz.” diye konuştu.

“Konuyu T.B.M.M.’ne Taşımalıyız”

Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özkan ise konuşmasında, “Devletimizin bir kurumunun yaptığı il olma ayarındaki ilçeler arasında Ünye’yi ilk sıraları almasına esnaf ve sanatkarımız adına mutlu olduk. Biz bugün bunun istişaresini yaptık. Yarın bunu bitişik ilçelerle paylaşıp STK Başkanı arkadaşlarımızla beraber Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar bu konuyu taşımayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantı bitiminde katılımcılar Ünye’nin İl olması için imza attı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat YILDIZ
    2 yıl önce
    Fotoğraf karesinde bulunan her büyüğümüz her arkadaşımız da iyi biliyor ki; tarih boyunca Ünye'nin geleceği umuttan öteye gidememiş, üretilen her fikir kamuoyu dışında tezahür etmiştir. Buna rağmen niyeti halis olan her bir kişiye saygı ve muhabbetlerimle...