Reklam
Reklam

"ÜNYE OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ" BAŞLADI

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası işbirliğiyle “Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” başladı.

"ÜNYE OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ" BAŞLADI
28 Mayıs 2022 - 09:36
Ünye’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen  ‘Ünye ot ve doğal lezzetler festivali’ 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında tüm Ünyelileri yöresel tatlarla buluşturuyor.

27 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da Ünye İlçe Ziraat Odası önünden Kortej yürüyüşüyle başlayan festival Ünye Cumhuriyet Meydanında geleneksel yemekler ile yöreye özel birçok ürün tanıtılıyor.
Ünye’nin gastronomi turizmi için atılan ilk adım olan  “Ünye ot ve doğal lezzetler festivali”  vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

“Çeşitlilik Açısından Çok Kıymetliyiz”

Konuşmasında üreticinin ürettiği ürünün karşılığını alamadığını ifade eden Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Pandemi süreci bize yerel dinamiklerin önemini, doğal ürünlerin kıymetini, üretimin değerini anlattı bize. Ülkemiz son zamanlarda çok zor dönemler geçiyor. Ürettiğimiz ürünü pazara indirdiğimizde karşılığını alamamakla karşı karşıya olduğumuz bir günden geçiyoruz. Bu anlamda bugünkü doğal ot festivali ile birlikte ürünlerini sergiye çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz, noksanlarımız mutlaka vardır. Ünye havzasıyla birlikte Ordu ilinde yenilebilir ot çeşitliği açısından çok zengin. 2 bin üzerinde yenilebilir ot çeşitliliğine sahip.  O kadar kıymetliyiz. Birincisini düzenlediğimiz bu festivalin yöremize Ünye çiftçimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, “Lezzetleri tatmamış olan misafirlerimize bu tatları yaşatma anlamında Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve ekibine, Ziraat Odası Başkanımıza üreticilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

“Gastronomi Turizm Açısından Önemli”

Gastronominin önemimden bahseden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı,“ Karadeniz’in incisi sahili olan şehir Ünye’mizin turizm açısından çok önemli bir yeri var. Gastronominin turizm açısından çok ciddi önemi var. Şehrimizin turizm açısından, yöredeki tüm turizmi ilgilendiren destinasyonları harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Son süreçte revaçta olan işlerden biri de turizm destinasyonlarında doğal lezzetler, yani gastronomi işi. Biz de istedik ki Ordu ilimizi 128 adet bitki çeşitliliğinden yenilebilir olanların, doğal lezzetlerin, bunların kıymetini hem anlatalım, hem gösterelim, hem de lezzetlerini bu süreçte tattıralım.  Bölgemizin önemli yöresel bitkilerini ve lezzetlerini de şehrimize gelen misafirlerimize tattıralım ve şehrimize bölgenin insanına ve çiftçilerin istifade etmelerini istedik.”

“Türkiye’ye Örnek Olsun”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Celal Tezcan, “Her yörenin damak tadı çocuklukla başlıyor ve gelişiyor. O tadı hep arıyoruz bir yerde. Bahsettiğimiz bu kendi ürünlerimizi bu et otlarla, her damağa hazır hale getirebiliriz. Neyle? Gastronomi diye bilim var. Bu festival başladı, tarihin sonun kadar gitsin Türkiye’ye örnek olsun, keşfedeceğimiz çok ot ve bitki vardır. Kat edecek çok fazla yolumuz var. İnsan düşünmek ve üretmek için vardır.”

Festivalin açılış kurdelesini, Ünye Kaymakamı  Ayhan Işık, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Celal Tazcan, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bünyamin Dönmez,  AK Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan, AK Parti Ünye İlçe  Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım kesti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum