Reklam
Reklam

"ÜNYE OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ" BAŞLIYOR!

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda 27, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan “Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali’  hakkında açıklama yaptı.

"ÜNYE OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ" BAŞLIYOR!
24 Mayıs 2022 - 19:45
Ünye’de yapılan Magnefest Festivalinin ardından ikinci bir festivalin daha yapılacağını açıklayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, üç gün sürecek olan festivale tüm Ünyelileri davet etti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Biz de kendi bölgemizin bitkilerinden oluşan yöresel lezzetleri hem tattıralım hem şehrimizi tanıtalım, hem de aynı zamanda 21 lokasyonda 178 farklı bitki türünü bu şekliyle tattırarak lezzetlerinin farklılıklarını ve güzelliklerini de yaşatarak turizme katkı oluşturmayı istedik.” dedi.

“21 Lokasyonda 178 Farklı Bitki Türü”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yörenin önemli bitkilerinden oluşan lezzetlerimizin bilinmesini ve tanınmasını sağlamak aynı zamanda dünyada trend olan Gastronomi turizmini de öne çıkarmak adına bizde kendi yöresel otlarımızın ve bunlardan oluşan lezzetlerimizin de turizm destinasyonları içerisinde yer bulması ve aynı zamanda yöresel ürünlerimizi bütçesel anlamda aile ekonomisine katkıya dönüşmesine vesile olmak için 2020 yılında böyle bir festivali başlatacaktık tabi pandemi nedeniyle o gün bu süreci gerçekleştiremedik. Dünyada ve ülkemizde Covid-19 etkileri bitme noktasına geldiği bu süreçte bizde kaldığımız yerden başlayalım bizde kendi bölgemizin bitkilerinden oluşan yöresel lezzetleri hem tattıralım hem şehrimizi tanıtalım hem de aynı zamanda 21 lokasyonda 178 farklı bitki türünün de bu şekliyle tattırarak lezzetlerinin farklılıklarını ve güzelliklerini de yaşatarak turizme katkı oluşturmayı istedik. Geldiğimiz noktada ortak paydaşlarımızla birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Kaymakamlıklarımızın iş birliğinde 27 Mayıs Cuma günü kortej yürüyüşüyle startını vererek aynı zamanda akabinde de yerel sanatçılarını vatandaşlarımıza bir müzik resitali yaşatmak istiyoruz.”

“Tüm Hemşerilerimizi Bekliyoruz”

“İzmir Alaçatı’da yöresel ot festivalini gerçekleştiren Turgay Başyayla Beyefendi özellikle bunu başlatan biri olarak ve aynı zamanda da bunu bilen birisi olarak ki bunu ilk defa organize edeceğiz. Muhakkak ki eksikliklerimiz olacak. Hem bu eksikliklerimizi görmek hem de Turgay Başyayla beyin tecrübelerinden istifade etmek hem de son gecede keyifli bir müzik dinletisi ile hemşerilerimize dopdolu üç gün geçirmek için çalışma içerisinde olduk. Ünye ‘Ot ve Doğa Lezzetler Festivali’ne tüm hemşerilerimi davet ediyorum. Çünkü böyle bir organizasyonu yaptığımızda kıymet bulmadığı takdirde bir anlam ifade etmiyor. Bunu güzelleştiren hemşerilerimizin ve misafirlerimizin buraya katılımı.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum