ÜSTP'DE ALİ ÖZTÜRK DÖNEMİ

Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) Nisan Ayı toplantısı yapıldı.

ÜSTP'DE ALİ ÖZTÜRK DÖNEMİ
08 Nisan 2022 - 11:26 - Güncelleme: 08 Nisan 2022 - 11:33
6 Nisan akşamı Ünye Belediyesi Atatürk Sosyal Tesislerinde iftar yemeğinde bir araya gelen Platform üyeleri, ÜSTP 1. Dönem Sözcüsü Adnan Sobi başkanlığında iftar yemeği sonrasında Nisan ayı gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, alınan kararların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılması için çalışma başlatıldı.

ÜSTP 1. Dönem Sözcüsü Adnan Sobi tarafından yapılan açıklamada, “Ünye Sivil Toplum Platformu olarak kentimizin insani yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımız aralıksız ve bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ÜSTP Nisan Ayı Toplantısı'nda bir araya gelerek aşağıdaki gündem maddelerini değerlendirdik.

Buna göre;

1-Fevziçakmak Mahallesi Yeni Aile Sağlığı Merkezi’nin yanında bulunan OSKİ binasının Ünye Belediyesi’nin göstereceği bir yere bir an önce taşınması işinin Ünye Belediyesi ve OBB ile görüşülmesi.

2- Ünye'de yapılan ‘Trafik Düzenlemesi Acil Eylem Planı’ toplantısında alınan kararların takibinin yapılması, Nisan ayının sonuna kadar uygulamaya geçilmesinin sağlanması.

3- Köylü Pazarından bir türlü çıkarılamayan “karcı satıcılar” konusunun taraflarla görüşülerek sorunun köylü üreticinin menfaatine çözümlenmesinin sağlanması. 

4- Akçay girişine konulan ‘Yunus Emre Şehri Ünye'ye Hoş Geldiniz’ kaidesi için Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür edilmesi, kaidenin daha büyük ebatta Çevre Yolu Ünye giriş ağzına konulmasının önerilmesi. Ayrıca Ünye’nin doğu girişine ve Niksar-Akkuş girişine de aynı kaideden konulmasının talep edilmesi.

5- Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ünye'ye kazandırılmak için hazırlanan 'Engelsiz Yaşam Kampı’na platform olarak tam destek verilmesi…

6- Platform üyelerince, Organize Sanayi Bölgesi alt yapı işinin Kasım ayında biteceği ile ilgili açıklamanın önemine işaret ederek, ÜSTP tarafından OSB konusunun sürekli takip edilmesi ve çalışmalara destek olunması…

7- Kapalı Pazaryerindeki boş dükkanlar konusu, buradaki esnafların sıkıntıları, stadyum ile kapalı spor salonu arasındaki yolda yaşanan sorunlar değerlendirilerek konunun Belediye Başkanı ile görüşülmesi…

8- Yalı Mevkiinde denizin çekilmesi, koyun kumla dolması tehlikesine karşı konuyla ilgili bilimsel çalışma yapılmasının istenmesi… Ayrıca Atatürk Parkı’ndaki havuzun dip ve iç temizliğinin yapılarak yaz mevsimine hazırlanmasının Belediye ile görüşülmesi...

9- Ordu Üniversitesinin, Ünye'de üniversite çalışmalarında yarattığı sıkıntıya karşı Ünye olarak yürütülen Ünye Üniversitesi çalışmalarına tam destek verilmesi…

Toplantıda alınan kararların takibi, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılması ve çözümü noktasında görüş alışverişi yapılması için ÜSTP Dönem Sözcüsü ve Yürütme Kuruluna tam yetki verilmesi kararlaştırıldı.” ifadeleri yer aldı.

2. Dönem Sözcülüğüne Ali Öztürk Getirildi

ÜSTP’nin 2022 Nisan ayı toplantısında 2. Dönem Sözcüsü ve Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi. Nisan ayında görev süresi dolan ÜSTP 1. Dönem Sözcüsü Adnan Sobi’nin yerine 2. Dönem Sözcüsü olarak Platform Kurucu Üyesi Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk getirildi.
ÜSTP 2. Dönem Yürütme Kurulu üyeliklerine ise Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, Ekmek Üreticileri Federasyonu Gn. Bşk. Yrd. Murat Yüksel seçildi.

Öztürk, “ÜSTP, Şehrimizin Dinamik Gücüdür”

ÜSTP 2. Dönem Sözcülüğüne getirilen Ali Öztürk açıklamasında, 1. Dönem Sözcüsü Adnan Sobi ve Yürütme Kurulu Üyeleri Ahmet Bölükbaşı, Nihat Yerlikaya ve Murat Yüksel’e teşekkür ederek, “Arkadaşlarımız Ünye’nin her sorununa el atmış, çözümü noktasında aralıksız çalışmışlardır. Bundan sonraki süreçte onların da tecrübelerinden faydalanarak Ünye’mizin ve hemşerilerimizin menfaati ve daha yaşanabilir bir şehrin kurulması için gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ÜSTP şehrimizin dinamik gücüdür, her konuda ve sorunda Ünye’mizin yanındadır. Başta Ünye Akkuş Niksar Yolu, OSB, Liman, üniversite gibi temel sorunlarımız başta olmak üzere bütün sorunlar ÜSTP’nin takibindedir.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum