Reklam
Reklam

UZM.DR. ALİ COŞKUN: "AŞI MECBURİ OLMALI"

Nesnel Medya (Okuyorum Gazetesi – Nesnel TV) Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Gündoğdu, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak ve Hastane’nin Başhekimi Uzm.Dr. Ali Coşkun’u ziyaret etti.

UZM.DR. ALİ COŞKUN: "AŞI MECBURİ OLMALI"
28 Eylül 2021 - 20:25
Ziyarette, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin faaliyetleri ile ilgili sohbet eden Gazeteci Ulvi Gündoğdu ve hastane yöneticileri Durak ve Coşkun, “Hastanelerinin Ünye’nin ve tüm bölgenin hizmetinde olduğunu dile getirdiler.”

Ziyarette, Medya kuruluşumuza Covid-19’la ilgili özel açıklamalarda bulunan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Ordu Tabip Odası Başkanı olan Uzm.Dr. Ali Coşkun, konuşmasında hastalıktan korunmanın en temel yolunun aşı olmak olduğunu belirtti.

“%30’LARA GELİNCE ÖLÜMLER 20’LERE DÜŞER”

Türkiye genelinde aşı olan insan sayısının az olduğuna dikkat çeken Ordu Tabip Odası Başkanı ve Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ali Coşkun, “Pandemide, viral salgınlarda, eğer bir aşı şansınız varsa bunun en temel yolu mutlaka aşı olmaktır. Hasta olmayı belki engellemez ama bu hastalığı hafif atlatmanızı yoğun bakıma düşmemenizi  ve ölmemenizi sağlar dolayısıyla, aşı olmak bu toplumu pandemiden koruyan tek silahtır. Tabiki diğer koruma tedbirler; maske, mesafe ve hijyen mutlaka yerinde olmalıdır ve pandemi sürecince de devam etmelidir. Ama bu konuda birinci hedef aşıdır tabi aşı derken de şuanda Türkiye genelinde aşılanmış %14 bir kesim var. Bu rakam çok az. Biz İngiltere örneğinde gördük %30’lara gelince ölümler 20’nin altına düşüyor oysa ülkemizde 300’e yakın civarda. Dolayısıyla %14 çok az.” ifadelerini kullandı.

“AŞI MECBURİ OLMALI”

Aşılanmanın devlet kontrolü ile mutlaka mecburi olması gerektiğini savunan Coşkun, “Aşılanmanın mutlaka mecburi olması gerektiğini savunan Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Devlet tarafından pandemi şartlarında aşının mutlaka mecburi olması lazım. Bu arada tıp camiası içinde de diğer alanlarda olduğu gibi aşı karşıtlığı yapan meslektaşlarımız var fakat ben şahsen onların tıbbi bilgilere dayanarak aşı karşıtlığı yaptığını düşünmüyorum. Muhtemelen başka kaynaklardan beslenerek aşı karşıtlığı yapıyorlar. Ben aşı karşıtlığı yapan hekimlerin bilimsel olduğunu düşünmüyorum çünkü dünyada 5 milyon insan öldü. Ülkemizde 50 bin insan öldü. 50 bin insan demek bir ilçe nüfusu demek. Dolayısıyla burada kalkıp biz aşı olmayacağız veya aşı karşıtıyız demek çok yanlış.” diye konuştu.
 
“YOĞUN BAKIM HASTALARININ %96’SI AŞI OLMAYAN VEYA EKSİK AŞILI KİŞİLER”


Coşkun, yoğun bakımlarda pandemiden kaynaklı yatan hastaların %96’nın aşı olmayan ve eksik aşılı olduklarına dikkat çekerek, ““Bu hastalık çıktığında biz ne diyorduk, keşke aşı olsa diye bekliyorduk, istiyorduk. Aşı cidden de insanı %100 ölümden koruyor. Bakın bugün yoğun bakımlarda yatan hastaların %96’sı ya aşısız, ya da eksik aşılı olanlar ve bunların da maalesef giderek artıyor birçoğu da genç hasta. Bilinçsiz bir şekilde aşıyı reddeden hastalar. Yazık değil mi bu insanlara. Biz insanımıza bir kelime etmeden 40 kere düşünüyoruz acaba yanlış bir şey söyler miyiz diye. Bu kadar sorumsuzluk olabilir mi?” ifadelerine yer verdi.

“ORDU’DA AŞI KARŞITLIĞI YAPAN DOKTOR OLURSA İŞLEM YAPACAĞIZ”
Açıklamasında, Ordu Tabip Odası Başkanı olarak Ordu ili içinde aşı karşıtlığı yapan bir tıp doktoru olması durumunda idari yönden işlem başlatacaklarını da dile getiren Coşkun, “Bunu bir doktor deklare ederse hakkında soruşturma açtıracağım ve idari yönden hakkında hangi işlem gerekiyorsa onu yapacağız. Bunu da meslektaşlarımıza ifade ettim.” dedi.

“ÇAKIRTEPE HASTANESİ OLARAK ÜCRETSİZ AŞILAMA HİZMETİ VERİYORUZ”

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi olarak vatandaşa aşılama hizmeti verme noktasında her türlü kolaylığı gösterdiklerini belirten Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Vatandaşımıza diyoruz ki; öncelikle randevu alın, randevuyu aldıktan sonra isterseniz Devlet Hastanesinden alın, isterseniz Sağlık Ocağından alın ister bizden alın. Devletten aldılar ama oraya gidemediler bize gelip hiçbir ücret ödemeden aşılarını gönül rahatlığı içinde olabilirler. İnsanlarımız aşı konusunda da hastanemizi tercih ediyorlar. Aşıdan sonra 15-20 dakika hatta bazı durumlarda yarım saat kadar takibini de yapıyoruz.” diye konuştu.

“SIRASI VE ZAMANI GELEN MUTLAKA AŞISINI OLSUN”

Uzm.Dr. Ali Coşkun son olarak da üstüne basa basa aşının önemine vurgu yaparak şunları söyledi;
“Maske, mesafe, hijyene mutlaka uyulsun ama aşı mutlaka yapılsın. Devlet her türlü imkanı sağlayarak aşılarımızı tedarik etmiş durumda. Bu konuda şuan bir eksiğimiz yok. Aynı şekilde her an hizmete hazırlar. Pandeminin başından beri bu kadar yoruldukları halde, bu kadar şehit düşen sağlıkçımız olduğu halde, hiç geri adım atmadılar. Biz gerçekten de bu büyük milletin hizmetindeyiz. Kesinlikle bu hastalığı yeneceğiz ama insanlarımızdan da biraz duyarlı olmasını ve aşıya koşarak gitmesini bekliyoruz. Sırası ve zamanı gelen vatandaşımız mutlaka aşılarını olsunlar.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat YILDIZ
    2 yıl önce
    Ordu Tabip Odası başkanı olduktan sonra yapmış olduğu paylaşımlar ve katıldığı tüm programlarda pandemi sürecinin vatandaşlar açısından en az hasarla atlatılması için çaba sarfeden kıymetli doktorumuzu tebrik ediyorum. Belki tam olmasa bile emekleri muhakkak karşılık bulmuştur düşüncesindeyim. Sağlık alanında kıymetli fikirlere sahip doktorumuzu haberinizde paylaşmış olmanızdan ötürü gazetenizi de ayrıca tebrik ediyor, diğer tüm sağlık konularında ve özellikle ilçemizin ve ilimizin sağlık politikaları konusunda da kendisine tekrar tekrar yer vermenizi rica ediyorum. Başarılarınız daim olsun.