Dyt. Sevgi Boz

Dyt. Sevgi Boz

Sağlık Köşesi
[email protected]

JOJOBA YAĞI

27 Ocak 2024 - 12:24

Bu yağın telaffuzu aslına  jojoba değil   ho-ho-badır. Jojoba bitkisi Kaliforniya, Arizona ve Meksika’da yetişen küçük bir çalı türüdür. Jojoba bitkisinin küçük siyah tohumları presle sıkılarak jojoba yağı çıkarılır. 

Jojoba yağı diğer yağ formundaki maddelerden farklı olarak mumsu katı formdadır. Etiketlerde içerik okuma alışkanlığı olanlar kozmetik birçok üründe bu yağ ile karşılaşmıştır. İlaç ve kozmetik sektöründe sıkça kullanılan bir üründür.

Cilt bakım ürünlerinde antioksidan, nemlendirici, antiseptik özellikleri için tercih edilir. Yaşlanma karşıtı kremlerde kolajen üretimini desteklemesi, ince çizgi ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatması sebebiyle kullanılır.

Saç ve saç bakım ürünlerine kepek, dökülme, kuruluk problemlerinin giderilmesi amacıyla eklenir. Saç foliküllerini güçlendirmeye yardımcı olur ve saç dökülmesini azaltır. Saç köklerini besler ve saçın daha sağlıklı uzamasına katkıda bulunur. Saç tellerine parlaklık verir ve saçın daha canlı görünmesini sağlar.

Güneş kremleri ve parfümlerin nem verici ve kayganlığını arttırıcı olarak eklenir.

Pek çok sektörde yer bulan jojoba yağı, genellikle dışsal kullanım için tasarlanmış bir bitkisel yağdır. Jojoba yağı yemeklerde veya içeceklerde kesinlikle kullanılamaz. Cilt veya saç sağlığınızı geliştirmek için Jojoba yağını satın almak istediğinizde, kaliteli ve saf bir ürün seçmeye özen gösterin.

Katkı maddeleri veya kimyasal işlemler içeren düşük kaliteli yağlar cilde zarar verebilir. Unutmayın ki tüm doğal yağların alerji riski mevcuttur. İlk kez kullanacak olan kişilerin bileğin iç kısmına bir miktar sürülerek basit bir test yapması ve gelişen etkilere göre kullanıma başlanması uygun olacaktır. Bebekler ve çocuklar daha hassas bir deriye sahip olduklarından onlarda kullanılmamalı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum