Reklam
Reklam
Dyt. Sevgi Boz

Dyt. Sevgi Boz

Sağlık Köşesi
[email protected]

SU KEFİRİ

26 Şubat 2022 - 12:10

Su kefiri, geleneksel kefirin aksine Kafkas değil Meksika kökenli bir içecektir. Su kefiri üretilemiyor, ortaya çıkması için elde edilmesi ve çoğaltılması gerekiyor.

Su kefirinin içeriğine bakılırsa evde hazırlayabilirsiniz bunun için, su, toz şeker, su kefiri mayası, kuru incir gibi şeker içeriği yüksek bir meyve ve ince bir dilim limona ihtiyacınız var.
Maya, tatlı bir öz suyu bulunan opuntia cinsi kaktüsün çevresinden simbiyotik ilişki içerisinde olan bakteri ve maya kolonilerinden elde ediliyor.

Yaklaşık 48 saatlik fermentasyon süreci sonrası içilebilir hale geliyor. Su kefiri, mayalandığında laktik asit, ethanol ve karbondioksitli gazlı içecek formu oluşur. En önemli özelliği güçlü bir probiyotik kaynağı olmasıdır. Probiyotikler, kanserin önlenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine bağırsak sağlığından hastalıklara karşı korunmaya kadar birçok alanda faydalıdır.

Su kefirinin süt kefirinden farkı;

- Laktozsuz bir içecektir. Bu sayede laktoza karşı hassasiyeti bulunan kişiler de güvenle tüketebilir.
- Tat olarak meşrubatlara daha çok benziyor. Bu nedenle gazlı içecek ve hazır meyve suları tüketmekten vazgeçemeyenler için hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatiftir.
- Hayvansal ürün içermediği için veganlar da tüketebilir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum