Reklam
Reklam

YİNE SAĞLIKTA ŞİDDET VE YİNE SALDIRGAN SERBEST

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan,  Ordu Devlet Hastanesinde acil tıp teknikeri Şahin Demirci’ye saldıran şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

YİNE SAĞLIKTA ŞİDDET VE YİNE SALDIRGAN SERBEST
17 Haziran 2022 - 10:33 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 10:38
Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde motosikletiyle elektrik direğine çarpan Sezer A. isimli kişi olay yerine gelen 112 ekiplerince Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil servise getirilen Yaralı Sezer A. ile tedavi yapmakta olan acil tıp teknikeri Şahin Demirci arasında tartışma yaşandı. Taraflar arası çıkan arbede de acil tıp teknikeri Şahin Demirci başına perde demirinin düşmesiyle yaralandı. Olayın ardında Şahin Demirci kendini darp eden şahıs Sezer A.’dan şikayetçi oldu.

Yaşanan olayın ardından SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, saldırıya uğrayan Şahin Demirci’nin yanında olduklarını ve dava sürecini takip edeceklerini ifade etti.

SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan’ın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

Ceylan, “‘Bu Son Olsun’ Dememize Rağmen, Bu Son Olmuyor”

“Bugün bir yaralıyı, Ordu Devlet Hastanesi acil servisinde götüren 112 çalışan arkadaşlarımız yaralı Sezer A.  tarafından saldırıya uğramış parametrik Şahin Demirci arkadaşımız yaralanmıştır.
Arkadaşımıza hastanede müdahale edilerek gerekli tedavisi yapılmış olup, saldırgan gözaltına alınmış ve savcılığa sevk edilmiştir. Savcılığa sevk edilen şahsın serbest denetimli olarak cezaevinden çıktığı ve savcılık tarafından serbest kaldığını duyumları almaya başladık, yeni çıkan “sağlıkta şiddet yasası” gereği sahsın tutuklanması ve gerekli cezayı alması gerekirken tekrar aramıza salıverilmesi bizleri bir kez daha derinden yaralamıştır. SES olarak bu saldırıyı nefretle kınıyor Şahin Demirci arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

Sağlıkçılar emekçileri her gün saldırıya uğruyor, darp ediliyor hatta öldürülüyor. Sağlıkta şiddeti önlemek olan yöneticiler sadece laf üretiyor, caydırıcı yasalar çıkarması gerekenler bizler gibi kınamaktan öteye gitmiyorlar. Bizler artık yeter diyoruz her saldırı sonrası “bu son olsun” dememize rağmen, bu son olmuyor. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Saldırıya uğruyoruz, darp ediliyoruz, ölüyoruz artık sizlerin boş laflarını duymak yerine gerekli adımları atmanızı bekliyoruz. Saldırıya uğrayan Şahin Demirci arkadaşımızın yanında olup, dava sürecini SES olarak yakından takip edeceğiz.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum