ZAMLAR EKMEĞİ DE VURDU!

Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, yaptığı basın açıklamasında, daha önce 250 gram olup, 5 TL’ye satılan ekmeğin 200 grama düşürülerek 24 Ocak Salı gününden itibaren zamlı satılacağını belirtti.

ZAMLAR EKMEĞİ DE VURDU!
23 Ocak 2023 - 18:28
Alınan kararı üzülerek duyurduğunu belirten Başkan Harun Güdek,  “Girdi maliyetlerine zam gelmezse Ekmeğe de zam yapılmayacak” dedi.

Başkan Güdek açıklamasında, “Şubat ayında ülkemiz genelinde; Antalya, Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Sakarya, Bursa, İzmir, Yalova ve Manisa ve birçok ilde de uygulanan fiyat zammı İlimizde24 Ocak'tan itibaren 5 lira olarak uygulanacak” dedi.

Yeni yıl ile birlikte, asgari ücret artışı, elektrik fiyatlarında yükseliş, un, maya, yakacak fiyatlarının artması ile birlikte ekmek fiyatında da ülke genelinde olduğu gibi Ordu ili ve Ünye ilçesinde de bir fiyat artışının zaruri hale geldiğini belirten Başkan Harun Güdek, “Komisyon üyesi olan Ünye Belediyemizin de teklifleri ile özellikte az ekmek tüketen aileleri de düşünerek komisyon kararına ilave madde olarak fırın kapasitelerinin %10 kadar 200Gr ekmek üretmek mecburiyeti getirilmiştir. “ diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum