AK PARTİ'DEN İKİNCİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türk Kızılay’ının azalan kan stoklarında katkıda bulunan AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısı ile Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bir kere daha kan bağışı kampanyası düzenledi.

AK PARTİ'DEN İKİNCİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
04 Kasım 2021 - 16:37 - Güncelleme: 04 Kasım 2021 - 16:50
Türk Kızılay Ünye Şube Başkanı İsmet Küçükoğlu yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Türkiye’de Kızılay haftası kutlanıyor. Kızılay Haftası 1943 yılından beri Bakanlar Kurulu kararı ile kutlanmakta. Dün, Ak Parti Başkan ve yönetimdeki arkadaşlar bize bir sürpriz yapmışlar. Bildiğiniz üzere daha önce onlarla bir kan kampanyası gerçekleştirmiştik. Kızılay haftası sebebi ile Ak Parti Başkanı ve yönetimi bizlere sürpriz yaparak kan bağışı kampanyası yapmak istediklerini dile getirdiler. Kan bağışları erkeklerde 3 ayda, kadınlarda da 4 ayda bir oluyor. Kan bağışı zamanı da gelmişti aslında fakat bize de sürpriz oldu. Bu sıkıntılı günlerinde bize destek oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Halkımız Kan Vermezse Büyük Sıkıntılar Yaşarız”
Kan bağışı için Ünyelileri teşvik eden Küçükoğlu, “Halkımız senede bir kere kan verse, hiçbir şekilde sorun yaşamayız. Kan ihtiyacı olan kişiler için hastaneler mecburen 3-5 ünite kan bulup getirin diyorlar. Çünkü gerçekten kan yok, birine yardım etseniz diğerine yok. Kan maalesef ki üretilen bir şey değil. Halkımız bize kan vermezse büyük sıkıntılar yaşarız” diyerek konuşmasını tamamladı.
“Kızılay Her Türlü Gayreti Sarf Ediyor”
Türk Kızılay’ının dünyanın her yerindeki insanlara destek olduğunu söyleyen AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Türk Kızılay’ı, dünyada felaketlerin, sellerin, depremlerin ve kan ihtiyacının karşılanması noktasında insani olarak her türlü gayretini sarf eden çok önemli bir kamu kurumudur. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz haftadan dolayı biz; Kızılay’ın tüm çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz, işlerinde başarılar diliyoruz” dedi.
“Kan, Hayat Kurtarır”
Kan bağışının önemine vurgu yapan Argan, “Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi olarak her zaman bu milletin yanında olduğumuz gibi aynı zaman da sosyal dayanışmanın bir örneği olan kan vermede de vatandaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek istedik. Bugün; Ak Parti Ünye Teşkilatı olarak kadınlarıyla, gençleriyle, ana kademeleriyle, teşkilatın bütünüyle stoklarda azalan kan ihtiyacının giderilmesi konusunda bir etkinlik yapıyoruz. Bu sebeple Ünyeli hemşerilerimizi bu etkinliğe davet ediyoruz. Çünkü kan, yapılamayan çok önemli bir maddedir. 15 dakikada vermiş olduğumuz kan ile bir hayatı kurtarabileceğimizi bildirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“Yaşama Yol Ver”
Son zamanlarda ambulansların trafikte ilerlerken zorlandığına şahit olduğunu belirten Argan; “Son zamanlarda cankurtaranların, ambulansların sıklıkla kara yollarını açtırmak için mücadele ettiğine şahit oluyoruz. Ülkemizde yaklaşık 6 bin civarında cankurtaran var. Her zaman cankurtaranların araç geçme noktasındaki önceliğine, geçiş üstünlüğüne lütfen hassasiyet gösterelim. Özellikle çok şeritli yollarda fermuar yöntemi ile 2 yönlü yollarda aynı şekilde bulunmuş olduğumuz şeridin sağ tarafına geçmek suretiyle cankurtaranlara lütfen yol verelim, yaşama yol verelim. İçerisindeki hastamızın yakınımız, içimizden biri olabileceğini düşünerek yol verelim” diyerek konuşmasını tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum