UZM. DR ALİ COŞKUN: "HEKİMLERİN EK ÜCRETİ YETERLİ DEĞİL"

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun hekimlerin ek ücretlerinin yetersiz kaldığını ve bu konu ile ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.

UZM. DR ALİ COŞKUN: "HEKİMLERİN EK ÜCRETİ YETERLİ DEĞİL"
04 Kasım 2021 - 14:50
Hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Uzm. Dr. Ali Coşkun yaptığı açıklamada, “Hekimlerin bilindiği gibi ek göstergeleri 3600 rakamındadır. 3600 rakamı hekimler için eş değer meslek gruplarına göre çok düşüktür. Asgari personellerde bu rakam 7200, hukuk personellerinde de 7200’dür. Ama hekimlerinki 3600’de kalmıştır. Bunun mutlaka eş değer personellerle aynı seviyeye gelmesi lazımdır. Aynı şekilde bununla beraber hekimlerin özlük haklarında da iyileştirme yapılması lazım. Bir hekim emekli olduğunda özel hastanede çalışıyorsa emekli maaşından %30 gibi bir rakam kesilmektedir. Oysa başka kurumlardan emekli olanlar eş değer meslek grupları başka bir işte çalıştıkları zaman bu kesintiler yapılmamaktadır. Zaten yapılmaması doğrudur fakat hekimlerden de bu kesintinin yapılmaması lazımdır. Bu konu için Sağlık Bakanlığımızın bir adım atması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“Hekimlere Yapılan Şiddetler Onları Mutsuz Ediyor”

Sorunların çözülmemesi ile hekimlerin yurt dışında çalışma ortamı aradıklarını söyleyen Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Bu nedenlere ilave olarak hekime karşı yapılan şiddet ve saldırılar hekimlerin çalışırken mutsuz olmalarına sebep olmaktadır. Bunların bir an önce düzeltilmesi ve Türkiye’nin elit bir kesimi, beyin takımı olan hekim grubunun mutlaka sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hekimler yurt dışında çalışma ortamları aramaktadırlar” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum