Reklam
Reklam

AK PARTİ ÜNYE İLÇE KADIN KOLLARI'NDAN ÜRETEN KADINLARA DESTEK

AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları tarafından “Yerli Malı Haftası” dolayısıyla, kadın girişimcilerin ürettiği yerli malların tanıtımı için kermes düzenledi.

AK PARTİ ÜNYE İLÇE KADIN KOLLARI'NDAN ÜRETEN KADINLARA DESTEK
17 Aralık 2021 - 15:20
"Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir" sloganıyla açılan kermese katılan kadın üreticiler, evlerinde ürettikleri ürünleri kurdukları stantlarda satışa sundu.

Yerli malı kermesiyle ilgili bilgi veren AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu, Yerli Malı Haftası nedeniyle evlerinde üretim yapan girişimci kadınlara destek olmak amacıyla kermes etkinliğinin düzenlendiğini söyledi.

Başkan Tiyaloğlu: “Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye’yi Ayakta Tutmaktadır”

Kermeste tamamıyla kadınların ürettiği ürünlerin tanıtıldığını belirten AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tiyaloğlu "12-18 tariklerin de Yerli Malı Haftası dediğimiz Tutum, Yatırım ve Türkiye malları haftası sebebiyle Bugün üreten kadınlarımızın evlerde kendi el emeğiyle ürettikleri ürünlerini, hem ekonomilerine can vermek hem de onlara destek olmak adına bugün burada hem sergiliyoruz, hem de satışını yapmaktayız. Yerli malı haftası 1946 yıllarından itibaren kutlanmaya başlandı. Bizim kazançlarımızın çoğu, yurtdışına çıkmasını engellemek. Hem yerli üretimi hem milli tüketimi artırmak amacıyla dolayısı ile ekonomiye can vermek amacıyla planlandı. Eskiden yerli malı dediğimiz de aklımıza elma, armut ve kekler gelirken, bugün güçlü Türkiye sayesinde İHA, SİHA, Akıncılarımız, TEKNOFEST’imiz, ASELSAN’ımız gelmektedir. Üretimi evde kadınlarla başladığını biz biliyoruz. Kadınlarımız mutfaklarında bunları üreterek hem küçük ölçekte ev ekonomilerine, büyük ölçekte de ülke ekonomilerine destek vermektedirler. Güçlü kadınlar, güçlü Türkiye’yi ayakta tutmaktadır. Ben üreten kadınlarımızın her zaman yanında yer alacağımızı ve bundan sonrada yer alacağımızı belirtmek istiyorum. Devletimizin de üreten kadınlarımızın yanında olduğunu ifade etmek isterim. Yerli üretimde KOSGEB’lerimiz,  ithal edilen ürünleri, yerli üreten KOBİ’lilere 5 milyona yakın destek vermektedir.  Bunun %70’i hibe olmaktadır, sadece yüzde 30’u geri ödemelidir. ‘Milli tüketim diyoruz’ birçok kadınımıza şahidim evde çocuklarına mutlaka marketlere gittiklerin de barkot okumayı öğrettiklerini gördüm.” dedi.

Hüseyin Tavlı: “Tüketici Değil, üretici Olmak Lazım”

AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermese katılan, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kadın girişimcilere yaptığı konuşmada üretimin önemi belirterek “vatandaşlarımızın yiyebileceği, tüketebileceği ürünleri üretebilme imkânına sahipsiniz. Bu ürünleri yapabilen, emek verip bir eser gibi ortaya koyabilen değerli hanımefendilere yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle kendi topraklarımızda ürettiklerimizin kıymetini bilirsek kimseye muhtaç olmayız. Tüketici değil, üretici olmak lazım.” dedi.
Kermes programına Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu’nun yanı sıra AK Parti Ünye Teşkilatı mensupları ile çok sayıda girişimci kadın katıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat YILDIZ
    2 yıl önce
    Siyasi kimliğinin dışında güler yüzlü AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu’na başarılar diliyorum. Yine gönlünden geçtiğini düşündüğün geleceğe dair her adımında başarılar diliyorum.