Reklam
Reklam

"ALTIN RAFİNERİSİNİN BİZİ TERCİH ETMESİ MUTLULUK VERİCİ"

Yaman Kuyumculuk & Mücevherat İşletmecisi İş İnsanı Ahmet Yaman, Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında altındaki son güncel durum, son zamanlarda gündem olan İstanbul Altın Rafinesi ve Devlet Hazinesi işbirliğiyle oluşturulan KAD-SİS sisteminin bölgedeki tek temsilcisi olmaları hakkındaki süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

"ALTIN RAFİNERİSİNİN BİZİ TERCİH ETMESİ MUTLULUK VERİCİ"
02 Temmuz 2022 - 16:41
Yaman Kuyumculuk & Mücevherat İşletmecisi İş İnsanı Ahmet Yaman, “Altında yaşanan gerilemeyi alım fırsatı olarak düşünüyorum. Altın uzun vadede her zaman alınabilecek bir emtia. Yıllardır yatırımcısına hiçbir zaman kaybettirmemiştir.” diyerek altındaki gerilemenin fırsat yarattığını ve vatandaşların bu fırsattan yaralanması gerektiğini ifade etti.

“İstanbul Altın Rafinerisi’nin Bizi Tercih Etmesi Mutluluk Verici”

İstanbul Altın Rafinesi ve Devlet Hazinesi işbirliğiyle yapılan yastık altı altın birikimini finansal sisteme kazandıran ekonomik modelin Ünye ve bölgede ki tek temsilci olduğunu ifade eden İş İnsanı Ahmet Yaman, “Bu uygulama İstanbul Altın Rafinerisi ve Devlet Hazinesinin birleşimiyle 2008’den beri çalışıyor. Cumhur Başkanımızın yastık altı altınları gün yüzüne çıkartıp ekonomiye kazandırma adı altında biraz daha güncelleşti ve hızlandı. Şuan çok güzel bir rağbette görüyor.  İnsanlarımızın bu hususta en büyük avantajı güven noktası. İstanbul Altın Rafinerisi Ünye’de yaklaşık 2-3 yıldır çalışma yapılıyordu.  Çalışmalar doğrultusunda Ünye’de daha güvenli yatırımcı, ekonomisiyle, gücüyle, konumuyla, vizyonuyla bu kapasiteyi karşılayabilme neticesinde bu noktayı bize verme kararı aldılar.  Bu bizim için çok güzel bir avantaj. Hazinenin bize güvenmesi İstanbul Altın Rafinerisi’nin bizi tercih etmesi bizi mutlu etti. Bölge olarak Terme, Ünye, Fatsa ve Fatsa’nın arka havzası dahil buralarda altın hesabı açtırıp İstanbul Altın Rafinerisi Altın Toplama Merkezi yetkilisi olan bize geliyorlar. Bu süreçte altınları hiçbir değer kaybetmiyor. Herhangi bir para alışverişi yok, getirilen altınlar milyem üzerinden külçe altına dönüştürülerek bankadaki hesabına geçiriliyor.” ifadelerine yer verdi.

“Ben Binayı Kuyumcu Dükkanımıza Göre Yaptım”

Estetik ve farklı özellikleriyle dikkat çeken işletmeleriyle Ünye ve diğer ilçelerde de merak uyandıran Ahmet Yaman, “Mağazamızı gören herkes burası Türkiye mi? diye sorular yöneltiyor bize. Ünye’ye çok şey kattığımızı düşünüyorum.  Ben bir binaya kuyumcu dükkânını monte etmedim. Ben binayı kuyumcuya göre yaptım. Mağazamız beş katlı ve her katında faaliyetler mevcut. İlk üç katını şuanda aktif olarak kullanıyoruz ve halkımıza açıktır. Birinci katında teşhir salonumuz ikinci katında ise vip pırlanta özel alanımız mevcut.  Mağazamızın mimari çalışmaları için çok özen gösterdik. Çalışmalarımızın sonunda kendimizi zirvede bulduk. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Eskiden beri Ünye’de ve bölgede konuşulan bir kuyumcuyduk şuan Türkiye çapında ses getiren, adı konuşulan bir kuyumcu noktasına getirdi mağazamız bizi. Bizim mağazamızın kapısını açtığımızda bir sloganımız vardır ‘gülmesini bilmeyen dükkana gelmesin’ diye.  Biz gelen herkesi gülerek samimi bir şekilde karşılar ve samimi bir şekilde uğurlamaya çalışırız elimizden geldiğince.  Biz hep hizmetle bir yarış içerisindeyiz.” dedi.

“Altın Daima Güvenli Liman Olmuştur”

Altının her dönemde güvenli liman olduğunu belirten Yaman, “Bizim işimiz güvenle alakalı. Geçmişten günümüze bakıldığında altının hiç kaybettirdiğini görmedim. Altın her daim geldiği noktayı görür ve geçer. Çok büyük müdahaleler olmazsa altının düşme şansı yok.  Altın daima güvenli liman olmuştur. Altın her noktada her zaman geçerlidir.” dedi.

“Biz Kuyumcuların Alım Gücü Zayıflıyor”

Ekonomide yaşanan krizin kuyumculuk sektörünü etkilediğini, bilezik gibi ürünlerin sadece vitrinlerde görsel olarak kalacağını ifade eden Ahmet Yaman,  “Karadeniz halkı altına düşkündür. Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde böyle bir kültür yok.  Bizim bölgemiz gibi bilezik kültürü yok.  Son zamanlarda ekonomi gidişat ortada. Yakında bizimde bileziklerin vitrinde hiçbir önemi kalmayacak. Artık çok yakında vitrinde görsel olarak kalacak. Artış iş o noktaya gidiyor. Ekonominin geldiği noktada bizim sektörümüz bu noktaya ilerliyor. Ekonomi sektörümüzü genel anlamda olumsuz etkiledi. Şimdi düğün sezonu ama insanlar daha uygun ürünlere yöneliyor haliyle. Biz kuyumcuların alım gücü zayıflıyor. Maliyetler ve giderler yüksek.  Sezonun hareketlenmesi için gurbetçilerimizi bekliyoruz.” diyerek altındaki değişime dikkat çekti.

 “Altın Artık Yatırım Aracı Olarak Değerlendiriliyor”

Program sunucu Ulvi Gündoğdu’nun altının yatırım aracı mı yoksa takı olarak mı daha çok tercih edildiği sorusuna cevap veren Ahmet Yaman,  “Altın geçmişe istinaden artık yatırım aracı olarak değerlendiriliyor.  Bölgede çeşitlilik noktasında söz ve ses getirecek konumdayız. Vatandaşlarımız mağazamızda istedikleri ürünlere çok rahat ulaşabilirler. Eskiden vatandaşımız güvence ve yatırım için gelir bilezik alırlardı şimdi artık bu kalktı. Bilezik satışlarımız artık külçe altın ve saf altına döndü.” diyerek altının artık daha çok yatırım aracı olarak tercih edildiğini ifade etti.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum