ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN DENİZ DOLGUSUNA GEÇİT YOK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin deniz dolgusu ve kıyı düzenleme projelerinin bir yenisine daha mahkeme tarafından “dur” dendi.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN DENİZ DOLGUSUNA GEÇİT YOK
03 Temmuz 2022 - 13:04 - Güncelleme: 03 Temmuz 2022 - 13:18
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun büyükşehir olduğu günden bu yana deniz dolgusu ve kıyı düzenlemesi adı altında kıyıları bozduğu yönünde açıklama yapan Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu, “ OBB, Ünye’den Gülyalı’ya kadar tüm kıyıları doldurarak halkın kıyılardan yararlanmasını engellemek istemektedir. Biz de halk olarak Ordu’ya ihanet eden, zarar verenlere karşı hukuksal mücadelemizi veriyoruz. Bu zamana kadar kıyı düzenleme ve deniz dolgusu adıyla yapılan projelere açtığımız davaların tümü lehimize sonuçlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararlarına uymayıp suç işlemeye devam ediyor. Rıhtım ve Melet Irmağı arasında parça parça ve bütüncül projeleri oldu, davaları kazandık. Melet Irmağı doğu yakasına balıkçı barınağı yapmaya başladı, dava açtık kazandık. Ancak mahkeme kararına uymayarak barınağı hemen hemen bitirdiler.” denildi.

“Şimdi De Hedef  Melet Irmağı Turnasuyu Irmağı Arası”

ORÇEV Yönetim Kurulu açıklamasında yeni davayı da kazandıkları vurgulandı. “Son olarak Melet Irmağı ile Turnasuyu Irmağı arasında kıyı düzenleme, bisiklet yolu ve deniz dolgusu adıyla bir proje hazırlanmıştı. İtirazımızı yaptık. Dava açtık. Bilirkişi Heyeti hazırladığı raporla haklılığımızı ortaya koydu. Ordu 1. İdare Mahkemesinde yapılan duruşma sonrası mahkemenin verdiği karar da Bilirkişi Heyetinin raporu doğrultusunda iddialarımızı kabul ederek lehimize karar verdi. ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) iptal edildi. Böylece kıyı düzenleme ve deniz dolgusu adıyla yapılan projelerin tümünün ekolojik dengeyi ve kuralları gözetmeden yapıldığı ortaya çıkmış oldu. Ayrıca aynı özellikte olan Fatsa’daki kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesi de Ordu Büyükşehir Belediyesi aleyhine sonuçlandı.” denildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum