Reklam
Reklam

ARPACIOĞLU AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada Ünye Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olmamasını eleştirerek yetkililere seslendi.

ARPACIOĞLU AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!
15 Şubat 2022 - 15:03 - Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 15:32
Açıklamasında, Ünye Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksikliğine ilişkin AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız’ı da hedef alan Arpacıoğlu; “Ey T.B.M.M Sağlık Komisyonu Başkanı olan Sayın Dr. Şenel Yediyıldız, size bunlar gelmiyor mu? Bunları duymuyor musunuz?” ifadeleriyle Milletvekili Yediyıldız’ı göreve davet etti.

Açıklamasında Ünye’de ciddi bir trafik karmaşası olduğunu da ifade eden Eski Belediye Başkanı Arpacıoğlu; “Yollar, mahalle yolları tam bir rezalet. Benim yapmış olduğum çalışmalardan bugüne 15-20 yıl geçti. Ben yapınca pırıl pırıldı. Bugün artık araçla gitmek bir tarafa, yürümek bile büyük bir beceri ister hale geldi.” diyerek tepki gösterdi.

 “İnsanlarımızın Çaresizliğine Şahit Oluyorum”

Ünye’deki hekim sıkıntısına değinerek bölgedeki en prestijli hastane olan Ünye Devlet Hastanesinin bu yöndeki eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Arpacıoğlu, ‘Ünye’miz nüfus ve insan yoğunluğu açısından, güzellik açısından bölgede inci olan bir kent. Bu kadar güzel Allah’ın nimetlerinin bahşettiği bir yerde, güzel insanlarımızla mevcut olan bir yer. Bu güzel insanlara hizmet etmek de ayrı bir onur ve gurur işi olmalı. Ancak gelinen bu noktada görüldü ki bu kadar güzel insanların olduğu, bu kadar güzelliklerin olduğu bir yerde beş yıldızlı bir otel gibi güzel de hastanemiz var. Bu vesileyle Hastanenin yapımında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Burası hasbelkader dönemimizde bizim de katkımız olan önemli bir eserdir. Ancak gelinen bu noktada görüyorum ki insanlarımızın feryadı büyük. İnsanlarımızın sıkıntılarına şahit oluyorum. İnsanlarımızın çaresizliğine şahit oluyorum. Değerli siyasetçilere buradan sesleniyorum beş yıldızlı otel gibi olan bu hastanemizde maalesef en önemli bölümlerden bir tanesi olan kalp doktorumuz yok. İnsanlar ilaçlarını yazdıramıyor. Pandemi döneminde hastalıkla uğraşan kardeşlerimiz kalp ilaçlarını yazdıramamaktalar. Maalesef en yakın olan ilçemiz Fatsa’da da yok.” ifadelerine yer verdi.

“Duyarsız Siyasetçileri Vatandaşımıza Havale Ediyorum”

Konuşmasında kalp ilacı için Ordu’ya giden vatandaşların mağduriyetine de değinen Arpacıoğlu, “Bir kalp ilacı için bu Ünyeli vatandaşımızın Altınordu’ya gönderilmesini reva gören siyasetçilerimiz bunlardan hiç rahatsız olmuyor musunuz? Bunlardan canınız sıkılmıyor mu? Bunlardan sorumluluk duymuyor musunuz? Ey T.B.M.M Sağlık Komisyonu Başkanı olan Sayın Dr. Şenel Yediyıldız, size bunlar gelmiyor mu? Bunları duymuyor musunuz? Geçen gün yetkilileri aradım kendileriyle konuştum. ‘Beş yıldızlı otel gibi hastanemizde kalp doktoru yok. Önemli doktorlarımız yok. Bunlarla ilgilenelim. Vatandaşın derdiyle dertlenelim’ dedim. Kendilerine bir kez daha buradan hitap etmek istiyorum; Hastanemiz, yalnız Ünye’ye hitap eden bir hastane değil. Bu hastanemiz aynı zamanda bölge hastanesi özelliğini taşımaktadır. İkizce, Çaybaşı, Akkuş hatta Kumru’yu bile dahil edebilecek bölge hinterlandına sahip olan bir hastanemizdir. Dolayısıyla duyarsız kalan siyasetçilerimizi millete havale ediyorum. İnşallah zamanı gelince bu siyasetçilerimizle vatandaşımız karşılaşacaktır.” diyerek siyasilere uyarıda bulundu.

“Mahalle Yolları Tam Bir Rezalet!”

Konuşmasında Ünye’deki mahalle yollarının da son derece bozuk bir halde olduğunu savunan Arpacıoğlu “Bugün maalesef milletvekillerimiz birbiriyle kavga etmekte, özel kalem müdürleriyle uğraşmakta, ilçe başkanlarıyla kavga etmekte. Belediye Başkanının Büyükşehir ile arası yok. Büyükşehir’in küçük şehirle arası yok. Kendi kavgalarından milletin dertleriyle maalesef dertlenemiyorlar. Biliyorsunuz çok önemli bir sözümüz var ‘halk içinde muteber yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ İşte burada sıhhatin önemini bir kez daha belirtmek istiyorum. Şehrimiz tam bir köy havasına dönüştü. Yollar, mahalle yolları tam bir rezalet. Benim yapmış olduğum çalışmalardan bugüne 15-20 yıl geçti. Ben yapınca pırıl pırıldı. Bugün artık araçla gitmek bir tarafa yürümek bile büyük bir beceri ister hale geldi. Mahalle yollarımıza dikkat çekilmesini istiyorum. Değerli Belediye Başkanımız, mahalleleri geziniz. Vatandaşlarla hemhâl olunuz. Bu bozuk yolları görün, adres istiyorsanız adres vereyim. İpekyolu Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, hangi mahalleyi istiyorsanız, bunları gezin görün ve bu bizim yaptıklarımızı tamir edin yeter. Gerisini yapamayacağınızı biliyoruz ama tamir edin. Diğer bir konu şehir tam bir trafik kargaşası. Kapalı Spor salonundan adliyeye geçemiyoruz. Oradaki esnaflarımız da rahatsız. 15 Temmuz diye anılan bölgenin etrafı tam bir otopark kargaşası. Ünye’nin araç ve insan trafiği açısından rahatsızlık ve huzursuzluk veren bir kent haline geldiğini maalesef üzülerek görüyorum. Bunlara derhal müdahale edin. Vatandaşlarımız bunu hak etmiyor. Sizlerin her zaman yanınızda olan bu vatandaşlarımızı bugün bu çileye mahkum ediyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz, bunları derhal düzeltmenizi Ünye adına istiyoruz.” diyerek yerel yöneticilere tepki gösterdi.

Haber: Duygu Özakçil - Miray Azaklı

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum