ÜNYE'DE YÖRESEL ÜRÜNLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ev hanımlarının el emeği ürünlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında 50’ye yakın kadına eğitim veriliyor.

ÜNYE'DE YÖRESEL ÜRÜNLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
15 Şubat 2022 - 14:05
Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve yaklaşık 3,5 ay sürecek eğitimlerde ilk aşamanın sonuna gelinirken alanında uzman kişiler ev hanımlarını bilgilendirdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı eğitimlere bizzat katılarak kursiyerlere başarılar diledi. Başkan Tavlı, “Bölgemizin yöresel ürünlerini hem turizme hem de ekonomiye kazandırılmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

“Bölgemizin yöresel ürünlerini hem turizme hem de ekonomiye kazandırılmasını önemsiyoruz”

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürütülen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nin paydaşı olduğu “Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında 50’ye yakın ev hanımına eğitim verilmeye devam ediyor.


Yöresel ürünlerin turizme ve ev ekonomisine kazandırılmasını amaçlayan proje kapsamında, ilk etapta “Gıda Üretimi, Hijyeni ve Sanitasyitasyonu Eğitimleri” verildi. Ünye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda verilen eğitimler kapsamında Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre Girişimcilik, Ünye İ.İ.B.F. Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Doç. Dr. Çağatay E. Şahin Kooperatifçilik, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman Yöresel Ürünlerin Yetiştiriciliği ve Pazarlanması, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Işıl Benay Bayburt Gıda Ambalaj Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirmeleri, Emekli Üst Düzey Banka Yöneticisi Filiz İdil e-ticaret konusunda kursiyerleri bilgilendirdiler.

Başkan Tavlı, “Hanım Kardeşlerimizin Her Zaman Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Eğitim programına katılarak kursiyerlere destek veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yaptığı açıklamada “Burada sizlere eğitim veren kıymetli hocalarıma ve alanında uzman öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sunması konusunda siz girişimci kardeşlerimiz güzel ve faydalı bir eğitimden geçiyor. Biz de sizin her zaman yanınızda olduğumuz belirtmek istiyoruz. Çünkü bölgemizdeki yöresel ürünlerin aile ekonomisine ve turizme kazandırılmasını önemsiyoruz. Aldığınız bu eğitimlerin önemli olduğunu biliyoruz. Sizler de bunun farkında olduğunuz için eğitimlere katılıyorsunuz. Yerel yönetimler olarak siz hanım kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kursiyerler ayrıca Perşembe İlçesi’nde bulunan “Yerli Yerinde Taflan Kurutma Evi”ne de eğitim ziyareti yaparak tecrübe ve paylaşımlardan istifade etti.

Yöresel Ürünler Hanımeli Pazarında Satılacak

Teorik eğitimin yanı sıra atölye çalışmalarına da katılacak olan kursiyerlere kursun sonunda sertifika verilecek. Ünye’nin her geçen gün artan turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak Atatürk Parkı’nda bulunan Taka Balık Restoran’ın altında kurulacak “Yöresel Ürün Pazarı’nda Ünyeli kadınların el emeği ürünlerinin satışı yapılacak.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum