Reklam
Reklam

AVCI:"TÜM GENÇLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZİ'NE BEKLİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurularak, Türkiye’nin birçok noktasında faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve topluma kazandırılmalarını hedefleyerek 7-26 yaş gurubu gençlere çeşitli kurslarla eğitimler veriyor.

AVCI:"TÜM GENÇLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZİ'NE BEKLİYORUZ"
05 Şubat 2022 - 17:20
Ünye Gençlik Merkezi, Ünye’deki tüm gençleri, 7 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren, açık ve kapalı basketbol ve voleybol sahası, açık hava okçuluk sahası, açık tenis kortu, serası, robotik kodlama, gitar, bağlama, piyano, akıl ve zeka oyunları, resim ebru sanatı, fen, edebiyat matematik başta olmak üzere 40 kursla 7 gün 24 saat hizmet veren Ünye Gençlik Merkezine davet etti.

“40 Civarında Kursumuz Mevcuttur”

Ünye Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Avcı, “11 aydır Ünye Gençlik Merkezi’nde görev yapmaktayım. Devletimiz 7 ve 26 yaş gurubu kişilerin boş zamanlarında sokakta kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, onları becerilerini topluma kazandırmak amacıyla Gençlik Merkezi gibi kurumlarımızı onların hizmetine kazandırıyor. Burada 7 yaş ve 26 yaş arası gençlerimizi neye ve hangi etkinliğe ihtiyaçları varsa veya kurum olarak biz onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek faaliyetler düzenliyoruz.  Şu an burada Matematik, Fen, Basketbol, Voleybol, Badminton, İngilizce, Zeka Oyunları, Satranç, Resim, Gitar, Piyano, Robotik Kodlama gibi toplamda şu anda 40 civarında kursumuz mevcuttur. İlçemizde yaşayan gençlerimizin okul dışında kalan zamanlarında buradaki kurs veya eğitimlerimizden faydalanmalarını istiyoruz.” ifadelerine yer vererek Gençlik Merkezi’nin genel hatlarıyla içeriği hakkında bilgi verdi.

“Gençlerimizin Toprakla, Teknolojiyle ve Doğayla Buluşmasını Hedefliyoruz”

Ünye Gençlik Merkezi’nin Amacının derece yapmak değil gençleri eğitmek olduğunu ifade eden Kasım Avcı, “Buraya kurs bazında baktığımız zaman günü birlik gelen kursiyerlerimiz ve haftalık oranda bakıldığında 2 bin ila 2 bin 500 kişi arasında bir giriş çıkış yapan öğrencilerimiz oluyor. Çocuklarımız veya gençlerimiz kurumumuzun içerisine girdiği andan itibaren toprakla, teknolojiyle, doğayla, hayatın içerisinde olmak istediği her şeyle burada buluşmasını hedefliyoruz. Buradaki amacımız çocuklarımıza derece yaptırmaktan ziyade eğitmektir. Ne kadar çocuğumuzu burada buluşturup onlara gençlik merkezimizin imkânlarından faydalandırabilirsek, bizler asıl o zaman başarılı oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Yaz Dönemlerinde, Deniz ve Doğa Kamplarımız Oluyor”

Kurumun aynı zamanda düzenledikleri gençlik kampları ve günü birlik geziler ile ilgili bilgi veren Gençlik Lideri Ebru Koç Alp ise, “Yaz dönemlerinde deniz kampı ve doğa kampları olmak üzere iki tür kampımız oluyor. Deniz kampımıza 10-15 yaş arası gençlerimiz, Doğa kampımıza ise 15-26 yaş arası gençlerimiz katılıyor. Türkiye’nin 81 bölgesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın kamp alanları var.  Öğrencilerimiz 1 haftalık kamp süresi boyunca Bakanlığımızın tesislerinde tamamen ücretsiz olarak bütün faaliyetlerden yararlanıyor. Bunun yanı sıra günü birlik geziler de düzenliyoruz. Bütün gençlerimiz kamplarımıza ve günü birlik gezilerimize katılabilirler. Tüm gençlerimizi Gençlik Merkezi’mize bekliyoruz. “ diyerek tüm gençleri Gençlik Merkezi’ne davet etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum