BAŞKAN ADAYI KARAMAN: "YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

13 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçiminde, Başkan Adayı olan Mehmet Karaman, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Mehmet Karaman A52TV ekranlarında Çay Saati programında seçim öncesi ODA üyesi esnaflara seslendi.

BAŞKAN ADAYI KARAMAN: "YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM"
11 Ocak 2022 - 12:08
“Basın Demokrasimizin Temel Taşıdır”
 
Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mehmet Karaman “Bütün esnaf kardeşlerimize hayırlı işler ve kolaylıklar diliyorum. Bugün ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basınımızın anlamlı gününü kutluyorum. Basın demokrasimizin temel taşıdır. Basın olmadan özgürlük, hürriyet, toplum olmaz. Basın bizim en büyük haber kaynağımız bugün basın olmasaydı biz de burada olmazdık.”

“Benim Her Kesime, Her Mahalleye, Her Köye Mutlaka Bir Hizmetim Olmuştur”

“Ben Ünye’de 41 yıllık esnaflık yapan, 7 kardeşten biri, toprakla haşır neşir olmuş olan, esnafın yanında olan, Ünye sevdalısı birisiyim. 41 yıldır AS Kuaför firması altında kuaförlük hizmeti yapıyorum. Ben hangi köye, mahalleye gitsem tabiri caizse altıma bir minder, bir bardak ayran önüme koyarlar. Benim her kesime, her mahalleye, her köye mutlaka bir hizmetim olmuştur. Biz Ünye kuaför ve berberler esnafı olarak hizmet ediyoruz. Bize bu anlamda medyadan yoğun bir destek var. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bana ‘bu yolda var mısınız?’ diye sorduğumda tereddütsüz ‘evet’ diyen yol arkadaşlarıma, yönetim kurulu, denetim kurulu adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi en büyük teşekkürü kayıtsız şartsız daima yanımda olan, hayatıma renk katan, daima beni destekleyen sevgili eşim Zeliha hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. İyi ki var iyi ki hayatımda.”

“Esnafımızın Büyük Bir Çoğunluğu Oda Yönetimine Güvenmiyor”

“Bize yoğun bir destek var, duyuyor ve görüyoruz. Esnaf ve Sanatkârımız değişim istiyor. En büyük sorun tek kelime ile şu; Esnafımızın büyük bir çoğunluğu oda yönetimine güvenmiyor. İşin enteresan tarafı da yönetim de esnafımızın çoğuna güvenmiyor. Böyle bir tutarsızlık var. Bunu nasıl aşabileceğiz demokraside çareler tükenmez, bunu sandıkla aşabileceğiz. Bunun başka bir yolu yok. Bizler bu yola inanarak, severek girdik. Esnaf ve sanatkârımızdan destek bekliyoruz. Biz bir aileyiz, bizim dünyamızda yalana dolana asla yer yoktur. Bizim dünyamızda sevgiye, barışa, dostluğa, güvene, arkadaşlığa, tevazuya yer vardır. Ben insanları seviyorum çünkü yaradılanı seviyorum Yaradandan ötürü. Hizmet için geliyoruz esnafımız ve sanatkârımız bizim istek ve arzumuza katılsınlar ve destek olsunlar. Biz her daim onların yanında olacağız. Benim pazarcı esnafım Tekkiraz’daysa ben Tekkiraz’dayım, Çaybaşı’nda ise ben Çaybaşı’ndayım, Fevzi Çakmakta’ysa Fevzi Çakmakta’yım, onların hep yanında olacağım. Kapalı Pazar esnaflarımızı maalesef parlayan bir yıldız yapamadık oraya çok önem veriyoruz. Oranın hak ettiği öneme kavuşması için çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

“Esnafımıza Sahip Çıkalım”

“Buradan halkımıza sesleniyorum. Yerli esnafımızdan alışveriş yapsınlar. Kurumsallarda asla pazarlık payınız yoktur ama küçük esnafta pazarlık payınız vardır. Onların malları daha kaliteli ve daha güzeldir. Ayrıca yerelden alışveriş yapıldığı zaman Ünye’nin parası Ünye’de kalacaktır. Vatandaşlarımızın küçük esnafımızı desteklemelerini istiyorum. Esnafımıza sahip çıkalım.”

“İnsanlar Yenilik ve Değişim İstiyor”

“Yönetim ile alakalı sıkıntılarımız var. Geçen dönemde Sayın başkanımız bu son adaylığım demişti. Böyle bir kurumun başında iseniz bir şey söylüyorsanız gereğini yapmalısınız. Eğer yapamıyorsanız o kurumun marka değerini aşağı çekersiniz. İnsanlar değişim ve yenilik istiyor. İnşallah esnaf ve sanatkârlarımızın desteğiyle güzel hizmetler yapacağız. İnanmak başarmanın yarısıdır biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Odamız adına yapılması gereken çok hizmet var. Çözüm her zaman vardır yeter ki halkının, esnafımızın yanında olalım.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum