BAŞKAN ALİ ÖZTÜRK'TEN 10 OCAK KUTLAMASI

Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, “Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun.” dedi.

BAŞKAN ALİ ÖZTÜRK'TEN 10 OCAK KUTLAMASI
10 Ocak 2022 - 15:02
Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) Başkanı Ali Öztürk mesajında; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha 2 gün öce aramızdan ayrılan gazeteci büyüğümüz Yaşar Karaduman’ın içimizdeki üzüntüsü ve burukluğu içinde kutladıklarını belirterek; “10 Ocak 1961, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. O tarihten bu yana da ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ ya da bayramı olarak anılıyor.” dedi. 

“Basınımız hemşerilerimizin gurur kaynağıdır”

Basın sektöründe iyileştirmelerin yapılarak destek verilmesi gerektiğini ifade eden Dernek Başkanı Ali Öztürk, mesajında şunları söyledi:
“İlçemizde ve bölgemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilçemize değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşma hemşerilerimizin gurur kaynağıdır. 

“Herkes bir kez daha düşünsün…”

En doğru haberi halka ulaştırmak için mesai saatinin söz konusu olmadığı bu meslekte yaşanan zorluk ve zahmetlere rağmen gece gündüz gayret gösteren basın mensuplarının hakkı ödenmez. Bu kapsamda, herkesi daha çok gazete, daha çok dergi okumaya, okurken de o bilgilerin kendilerine nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum.

“Elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz”

Canik Ünye Gazeteciler Derneği olarak meslektaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabilmeleri, daha iyi koşullarda çalışabilmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı göstermekteyiz.  

“Kutlu olsun…”

Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, görevi başında hayatlarını kaybeden basın şehitlerine ve ilçemizde basının gelişimine katkıda bulunan ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş büyüklerimize, iki gün önce aramızdan ayrılan Ünye Kent Ailesinin ve ilçemiz basınının çok değerli büyüğü, meslek duayenimiz Yaşar Karaduman’a Allah’tan rahmet diler, çalışan bütün meslek mensubu kardeşlerimize en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum