Reklam
Reklam

BAŞKAN DURMUŞ ZOR: "İKTİDARIN DOĞRULARINI VE YANLIŞLARINI SÖYLEYECEĞİZ"

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu "KONUŞUYORUM" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN DURMUŞ ZOR: "İKTİDARIN DOĞRULARINI VE YANLIŞLARINI SÖYLEYECEĞİZ"
21 Mart 2022 - 18:14
Cumhur ittifakının ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, yüzde 7’lik seçim barajına tepki göstererek, “Biz barajın sıfır olmasını savunuyoruz. Hadi olmadı sıfırı yapamadık bari yüzde 3 olsun deriz ama yüzde 10 barajına karşıyız. AK Parti ve MHP’nin yüzde 7 teklifini de kabul etmeyiz.” diyerek seçim yasası üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin Arabuluculuk Yapması Önemli”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye üzerindeki etkilerinden bahseden BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, “Savaşa karşıyız. Rusya’nın bağımsız olan bir ülkeyi işgale yönelmesi arkasında birçok pazarlığının olması çok nettir. Türkiye’nin arabuluculuk yapması çok önemli, doğru bir süreç yürütülüyor. Ekonomimizi bozmadan gücümüz işgali erken bir şekilde bitirmeye yetiyorsa öncelikle o işgali durdurup daha sonra anlaşmaların yapılması taraftarıyım.” ifadelerini kullandı.

“Yerellik ve Millilik Önemli”

Ülkemizdeki ekonomik krize değinen Başkan Zor,  “Freni patlamış bir kamyon 2002’den itibaren 2007’ye kadar kontrol altına alındı. 2007 ile 2013 arasında çok mükemmel yönetildi. Ama 2013’den itibaren artık AKP iktidarında duraklamayı net görür olduk. 2016 bu durum belki dibe vurdu. Son zamanlarda akaryakıt zamları öbek öbek yağıyor. Gıdada zam zirve yaptı. Ben ulusal marketlere ve ulusal yapılara karşı bir insanım. Yerellik ve millilik önemlidir. Bu insanlar gıda işinde devlet gibi oldular. Ben devletin Valisinin ve Belediye Başkanlarının piyasa denetlemesini makul ve mantıklı bulmuyorum. Tekelci ve kötü zihniyetin yıkılması, kırılması gerekiyor. Milleti gıdada diz çöktürür hale getirdiler. Yağ kuyruklarının olması çok çirkin. Ülkemizde planlanma ve yönlendirme yapılamıyor. Devletin vermiş olduğu teşviklerde planlama ve yönlendirme yapması gerekiyor. 2016’dan beri duvara vura vura gidiyoruz. Ekonomideki bu sorunlar yanlış ve kötü yönetimin sonucudur. Çıkışı hep beraber arayacağız.” dedi.

“Savurganlığa Dur Demeliyiz”

BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor “Savurganlığa dur demeliyiz. Saraya karşı değilim ama sarayın içindeki savurganlığa karşıyım. Bizim vatandaşımız bunun ne kadarı haktır ne kadarı fazladır biliyor. Bu milletin vicdanında kabul edemediği oranlar oranın hakkı değildir. Yukarıdan aşağı savurganlığı bitirmeliyiz ama garibanın kemerini sıkmasını istemeyeceğiz. Biz bu ekonomik krizi beraber atlatacağız.” diyerek savurganlığa karşı olduklarını ifade etti.

“İktidarın Doğrularını ve Yanlışlarını Söyleyeceğiz”

AK Parti ve MHP’nin anlaştığı seçim barajına karşı olduklarını belirten Başkan Zor, “BBP, rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte partimiz kurulduğundan itibaren biz barajın sıfır olmasını savunuyoruz. Hadi olmadı sıfırı yapamadık bari yüzde 3 olsun deriz ama yüzde 10 barajına karşıyız. AKP ve MHP’nin yüzde 7 teklifini de kabul etmeyiz. Yüzde 7’lik baraj sadece MHP ve HDP’nin işine yarar kimse kusura bakmasın. Bize göre bu düzenlemede samimiyet yoktur sadece kendilerini koruma vardır. Biz Cumhur ittifakıyla beraberiz ama doğru yapılan işlere doğru, yanlış işlere yanlış diyeceğiz. Bizim siyasetteki yaklaşımız önce ülkemin menfaati nerededir. Ülkeme zarar veriyorsa bu benim ittifak halinde olduğum parti bile olsa uyarmak zorundayım.” ifadelerini kullandı.

“Bizde Hizmet Etmek Asıldır”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına tekrar aday olup olmayacağı sorulan Başkan Zor, “ÜTSO Başkanlığına aday olmayacağım. Ünye’deki tüm esnafların bol ve bereketli kazanç temin etmesini diliyorum. Ünye ticaret odasında emeğim olduğu için o emeğin korunarak üzerine sürekli taş konulmasını istiyorum. Gelecekte bu tür tartışmalara mahal vermemek adına ÜTSO’ya üye olmadım. Ben Belediyede yaptığım hizmetin karşılığını ve Ticaret Odasında, öğretmenlikte yaptığım hizmetlerin karşılığını bu toplumda görüyorum. Bizde hizmet etmek asıldır.” diyerek tekrar aday olmayacağını ifade etti.

“OSB’de Tökezledik”

“Biz OSB’de tökezledik. Dün altından beş metre çakıl alıp da başka çakıl ocaklarında kırdırıp sonra hafriyat döküldüğünü bile bile. Şimdi parasıyla yer alan iş adamı aynı zamanda çürük yeri aldı şimdi fabrikayı iki katı bedelle kuracak.”

“Milletimiz Çıkış Yolunu Bulacaktır”

“Ben politikacı değil siyasetçiyim. Partilerin amblemlerine ruh veren insandır. En iyi amblem BBP’in, hilal ve gül İslam’ın ve sevginin sembolü. Amblemin içini doldurmak gerekiyor insana yatırım yapacağız. Belediyelerimizin çok iyi hizmet etmediğini görüyorum. Milletimiz çıkış yolunu bulacaktır. Ordu’yu Büyükşehir yaparak Ünye’nin il olma imkânını elinden aldılar. Ünye’nin il olması için öncelikle yani Ordulu ve Ünyeliler evet diyecek ve en sonunda Sayın Cumhurbaşkanı evet diyecek yoksa başka türkü bu olmaz. Heyecanlarına tarafım ama olmayacak bir şey. Vilayet olma kavgasında yol alamazlar belki ama Büyükşehir’i uyarırlar. Yönetim olarak tüm ilin kucaklanması gerekir. Ünye hakları zayi olmuş bir ilçedir. Buna seyirci kalmamalıyız.”


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum