Reklam
Reklam

BAŞKAN TAVLI, ANKARA ÇIKARMASINDAN MÜJDELERLE DÖNDÜ

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ilçe için yapılacak yatırımların takibi için Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

BAŞKAN TAVLI, ANKARA ÇIKARMASINDAN MÜJDELERLE DÖNDÜ
21 Mart 2022 - 17:23
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ankara ziyareti sonrası makamında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Hüseyin Tavlı AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen, Yerel Yönetimler Kültür ve Sanat Kongresi’ne katıldı.

Ankara ziyaretinde İlçenin meselelerini değerlendirmek ve aynı zamanda tıkanan noktalarda çözüm üretmek için ilgili bakanlıklara ziyarette bulunan Başkan Hüseyin Tavlı, makamında yaptığı açıklamada “Bir şehre kültür ve sanat yönünden neler katılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Güzel bir programı tamamlayarak görevimizin başına döndük” ifadelerini kullandı.

METİP Alanı Değişiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilgili daire başkanlığı ziyaretinde METİP (Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri) alanı ile ilgili yer değişikliği yapılacağını belirten Başkan Tavlı, “Ünye’de Üniversite yerleşkesinin bulunduğu bölgede METİP alanı orada ikamet ediyordu. Şimdi orada üniversite yerleşkesinin başlamasıyla birlikte ilçede METİP alanı ihtiyaç doğmuştu. Çalışmalarımıza daha önceden başlamıştık. METİP alanının oluşturulmasında bölgedeki müştemilatın yapılması noktasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza bir dosya sunduk. Bakanlık mevzuat değişikliği noktasında yürütülen çalışmalarda fikirlerini bizlere beyan ettiler. Akabinde destekleri noktasında çalışmaların Nisan ayı içerisinde yönetim kurulu toplantısı ile birlikte gündeme alınacağını ifade ettiler. Bizlerde ilçemizdeki METİP alanının önemini, yapılacak işin aciliyetini ifade etmek adına değerlendirmede bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Ünye Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında yapılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Tavlı, “İlçemizde 6 adet semt sahası,  bir tane de yarı olimpik yüzme havuzu ile ilgili bir protokol imzalamıştık. Semt sahalardan üç tanesi tamamlanmasında son noktaya geldi. Yaptığımız protokolün dışında maliyetler oluştuğu için bir ek protokol yapılarak yeniden bir ek bütçenin sağlanmasıyla ilgili Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımız Metin Ayvazoğlu’nu ziyaret ettik. İnşallah yarı olimpik yüzme havuzunun da projesi tamam, onun da ihalesine çıkacağız.” dedi.

Ünye’de Bir İlk; Afet Evleri Projesi

Çevre Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ilgili Genel Müdür yardımcısı ziyaretinde afet evleri projesi projesinin görüşüldüğünü belirten Başkan Tavlı, “İlçemizde afetten kaynaklı olan, hemşerilerimize yaklaşık 40’ın üzerinde konutla ilgili ihtiyaç vardı. Burada Fiyat farklarıyla alakalı bir konu vardı. Bu tıkanıklığın aşılması için değerlendirmelerimizi yaptık. İlçemizin Milli Emlak Müdürlüğü’nden de destek alarak oradaki sorunun çözüme kavuşmasını sağlamış oluyoruz.” dedi.

UNIPORT AVM’ye Gençlik Kütüphanesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretinde Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Tavlı, “Ünye Kalemizde dehlizlerin temizlik çalışması son aşamaya geldi. Dehlizin içerisine ray kısmı döşenmeye başladı. Aynı zamanda dehlizlerin bulunduğu noktaya kadarda bir yürüyüş platformunun yapılmasıyla alakalı bir projemiz var. Hemşerimizin ve misafirlerimizin dehlizlerin bulunduğu noktaya o platformdan rahat bir şekilde ulaşmalarını temin etmek üzere platformu ihale etmeyi planlayarak bakanlığımızın desteklerini aldık. Ünye’nin Ulusal festivalini Temmuz ayında gerçekleştirirken aynı zamanda Kültür Bakanlığımızın da katkısı olması Sayın Bakan Yardımcımızdan desteklerini talep ettik. Ünye UNIPORT AVM üzerinde bir kütüphane oluşturmak istiyorduk. Proje tamamlandı ihale süreci başladı. Zannedersem 29 Mart gibi ihaleye çıkılacak. Vatandaşların eşleri ve çocuklarıyla geldiklerinde çok güzel vakit geçirebilecekleri aynı zamanda bilgilenecekleri bir kütüphaneyi kazdırmak üzere son aşamaya geldik.” diyerek devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Tavlı Ankara Ünyeliler Derneğini de Unutmadı

Basın açıklamasında son olarak Ankara Ünyeliler Derneği ziyaretine değinen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Ankara Ünyeliler Derneği ziyaretinde Dernek Başkanı İsa Korkmaz ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettik. Ünye’mize neler yapabilir noktasında değerlendirmelerde bulunduk. Neler yaptığımızı ve çalışmalarımızın neler olduğunu ifade ettik. Ankara ziyaretimizde AK Parti Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Kongresi’ne katıldık. Konuşmalar ve sunumlar yapıldı. Bir şehre kültür ve sanat yönünden neler katılabilir konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Güzel bir programı tamamlayarak görevimizin başına döndük.” diye konuştu.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum