Reklam
Reklam

BAŞKAN TAVLI; "ÜNYE BİR DEĞER, ÜNYE'MİZE DEĞER"

Günlerdir heyecanla açılması beklenen Asarkaya Kent Ormanı Panoroma Restoran Kafe bugün gerçekleştirilen görkemli bir törenle hizmete girdi.

BAŞKAN TAVLI; "ÜNYE BİR DEĞER, ÜNYE'MİZE DEĞER"
29 Mayıs 2022 - 21:24
Ünye Belediyesi Sosyal tesisi olan Asarkaya Kent Ormanı içerisinde inşa edilen Panoroma Kafenin açılışına büyük ilgi vardı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ev sahipliği yaptığı açılışa, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Fatsa Belediye Başkanı İ. Ethem Kibar, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ve AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Argan: “Belediye Başkanımız Sosyal tesislere Verdiği Önemle Çığır Açtı”

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan; “Sosyal tesislere vermiş olduğu önemden dolayı Ünye Belediyemiz gerçekten çok büyük çığır açtı. Sosyal tesisleri önem vermek kamuya önem vermek, kamuya önem vermek ise bu milletin en önemli duygularına temas etmek demektir.  Bu anlamda Ünye Belediye Başkanımıza ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Belediyecilik Sadece Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Yapmak Değildir”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Büyükşehir Belediye Başkanımızı örnek alarak ‘üç ay değil, 12 ay Ordu’ dediği gibi Ünye’mizin altyapısı ve üstyapısından tutun belediyecilik anlamında önem arz eden çalışmalarla ihtiyaçlarını karşılayan, belediyemize beton santralleri, konkasör şantiyesini ve yanı zamanda hammadde ocağını kazandırmış ve birlikte hizmete açmıştık. Belediyecilik sadece altyapı ve üstyapı çalışmaları yapmak değildir. Gençlerimize de önem vermek gerektiğini düşünerek geçenlerimizin rahat etmeleri ve spor faaliyetleri gerçekleştirmeleri için tesisler açmak için gayret gösterdik.”

“Değerlere Değer Katmaya Çalışıyoruz”

Başkan Tavlı,“Ünye bir turizm şehri. Bir turizm şehrinde sadece bir iki noktada ibaret olan turizm destinasyonlarıyla Ünye olmazdı. O yüzden Ünye’mize gelen ve gelecek misafir olan misafirlerimizi güzel zaman geçirmeleri ve buradan memnuniyetle ayrılarak aynı zamanda şehrin güzelliklerini konuşmaları için elimizde olan değerlere değer katarak bilinir ve tanınır hale getirmeye özellikle gayret ediyoruz.” dedi.

“Ünye Kalesi Türkiye’de İlk Olacak”

Konuşmasına devam eden Başkan Tavlı,“2500 yıllık Ünye Kalesinin de de restorasyon ve dehliz çalışmaları yaparak 250 metre derinliğindeki dehlizlerin 180 metresini temizleyerek o dönemde dini ayinlerini yaptıkları mekanlarında ortaya çıkarma fırsatı bulduk. Ünye Kalesini Türkiye’de ki diğer kalelerden farklı kılan özellik ise, kaledeki dehlizlerin raylı sistemle gezilebilecek olması. İnşallah bu yıl Ünye Kalesini de yürüyüş parkuruyla dehlizlere giden parkurun düzenlenmesiyle turizme kazandırmış olacağız.”

“Trafik Eğitim Pistimizde Çok Yakında Hizmete Girecek”

Birde binicilik tesislerimizde çocuklarımızın trafik bilinciyle yetiştirilmeleri için çalışmalarını başlattığımız trafik eğitim pistimizde çok yakında hizmete girecek.

“Şehrimize Bir İçerden Bakmak Var Birde Yüksekten Bakmak Var"
“Şehrimize bir içerden bakmak var birde yüksekten bakmak var.” Diyen Başkan Tavlı şöyle devam etti;  “Çünkü üzerinden baktığınızda bütün güzelliklerini görürsünüz. O yüzden dedik ki Asarkaya Kent Ormanına bir Panoroma Kafe Restoran yakışır. Restoran var yol yoktu sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızda standartların üzerinde bir yol çalışması yaptırarak restoranımızın faaliyete geçirilmesinde büyük katkıda bulundu. Ünye bir değer, Ünye’mize değer.”

Kaymakam Işık, “Ünye’mizin Sosyal Yaşam Alanı Zenginleşiyor”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık; “Turizm anlamında Ünye’mize değer katacak Asarkaya Kent Ormanımızı hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.  Denize en yakın mesire alanı olan Asarkaya Kent Ormanımız gibi Ünye’mizi sosyal yaşam alanında zenginleştirecek projelerin Ünye’mize kazandıran katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Ünye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Güler, “Hayat İleriye Doğru Yaşanır Geriye Doğru Anlaşılır.”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; “10 metre genişliğinde 4 kilometre yol yaptık. Asarkaya’ya Türkiye’de ilk olan at yolunu yaptık.  Tabi bunlar bir bütünün ufak parçaları. Ünye bilim adamlarıyla, siyasileriyle ve sanatçılarıyla özgül ağırlığı yüksek bir şehir.  Hayat ileriye doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır. Ünye Limanı tek geminin yaklaşabildiği 150 metrelik rıhtımı olan bir limandı biz bunu yetersiz gördük ve Ünye’nin ekonomisi canlansın diye rıhtımda yaptığımız çalışmayla üç geminin yaklaşabileceği 230 metrelik genişletme çalışması yaptık. Orduya gelindiğinde on gün kalınabilecek 30 farklı yere tesis kurduk. Buda esnafımıza kaynak para demektir. Ünye’de borlu çimento üretilmesi için çimento fabrikasıyla görüşme başlattık. Bisiklet yolu başlı başına büyük bir zenginliğimiz. Biz Büyükşehir olarak Ünye’ye yaptığımız yatırımlara 150 trilyon para harcadık. Daha yapacağımız çok çalışmalar var Ünye’ye feda olsun.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum