Reklam
Reklam

OT FESTİVALİ, YEMEK YARIŞMASIYLA DEVAM ETTİ

Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali’nin ikinci gününde Turgay Başyayla’nın katılımıyla yemek yarışması gerçekleştirildi.

OT FESTİVALİ, YEMEK YARIŞMASIYLA DEVAM ETTİ
29 Mayıs 2022 - 14:16

27-28-29 Mayıs tarihleri arasında tüm Ünyelileri yöresel tatlarla buluşturan “Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” ikinci gününde keyifli anlara sahne oldu.

Ünye ve Bölgesine has yöresel otlarla hazırlanan ve geleneksel lezzetler ilk kez düzenlenen Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivalinde görücüye çıktı.

Festivalin son gününde vereceği konserle gönüllere hitap edecek Turgay Başyayla ile birlikte Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı festival alanını ziyaret ettiler ve yemek yarışmasında yöresel lezzetleri tadarak dereceye girenlere ödüllerini verdiler.

Yöresel Lezzet Yarışmasının 11 farklı lezzetin yarıştığı yarışmada, jürilerin karar vermekte zorlandığı yöresel yemekler karşısında yarışmacılar birbirine çok yakın puanlarla yarışmayı tamamladılar.
Yarışmada Mendek Tatarlama’ sı ile 100 puan alan Emel Kaymak üçüncü, 102 puanla Gürcü Pancarı ile Havva Ertoy ikinci ve 104 puanla Pancar Sarması ile birinci olan yarışmacı İlknur Kaçmaz oldu. Dereceye giren yarışmacılara plaketlerini Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Sanatçı Turgay Başyayla verdi.  Birinciye ye plaketin yanı sıra çeyrek altında verildi.
En Trend Lezzet Yarışmasında ise 14 farklı lezzetiyle, sunumlarıyla ve lezzetleriyle jüri üyelerinin karar vermekte zorlandığı ürünlerde de yine yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

En Trend Lezzet Yarışmasının üçüncüsü 113 puanla Hurmalı Lokum ile Hatice Mazlum, ikinci Olan yarışmacı 116 puanla Cevizli Patlıcan sunumu ile Hatice Kuru ve birinci olan yarışmacı ise 119 puanla Çilekli Külah Pasta ile Gülten Sezgin oldu. Hediyeleri Başkan Tavlı ve Turgay Başyayla taktim etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum