BAŞKAN ZENGİN: "COŞKUN'UN AÇIKLAMASINI BİR FİTNE OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, sağlık çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, fitne vurgusu yaptı.

BAŞKAN ZENGİN: "COŞKUN'UN AÇIKLAMASINI BİR FİTNE OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"
21 Şubat 2022 - 19:07 - Güncelleme: 21 Şubat 2022 - 19:38
Ordu Tabip Odası Başkanı ve Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ali Coşkun’un “Hekim, sağlık hizmetinin asli ve tek unsurudur. Çünkü hekim, ona yardım eden tüm sağlık personelinin işini de yapabilecek yetki ve yeteneğindedir.” ifadeleri sağlık camiasında ayrıştırıcı bir dil olarak lanse edilirken Coşkun’un gelen tepkiler üzerine nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Tabip Odası Başkanı ve Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ali Coşkun’un hekimler dışında kalan sağlık personelini görmezden gelen açıklamasını kınadığını belirtti.

“Coşkun’un Açıklamasını Bir Fitne Olarak Değerlendiriyorum”

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun’un “Hekim, sağlık hizmetinin asli ve tek unsurudur. Çünkü hekim, ona yardım eden tüm sağlık personelinin işini de yapabilecek yetki ve yeteneğindedir.” sözlerine istinaden gazetemize konuşan Başkan Fatih Galender Zengin, “Hiç kimse asli ve tek unsur değildir. Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun’un bu açıklamasını bir fitne olarak değerlendiriyorum. Kurumlarda herkes kendi görevini yapıyor. Kimse hekimliğe soyunmuyor. Hatta geçenlerde bir sendika başkanının ‘Bana sertifika ile hekimlik verin’ açıklamasına da tepki gösterdim ve yaptığım açıklamada sertifika ile hekimlik yapılmayacağını belirttim. Bu iş bir ekip işidir ve bir bütündür.” sözleriyle tepki gösterdi.

“Bu Taktikler Böl-Parçala-Yut Taktikleridir”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Zengin, Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi’nin de son günlerdeki açıklamalarına istinaden tepki göstererek, “Bizlerin iş barışımızı bozmaya çalışılmasını bir fitne ve art niyet olarak görüyor; muhatapları sağlık çalışanlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Sağlık bir ekip işidir. Herkes kurumlarda görev tanımlarında çalışmaktadır. Hiç kimse Asli unsur değildir. Bu taktikler böl parçala yut taktikleridir.” dedi.

“Sağlık Çalışanlarını Aşağılamasını Kınıyorum”

Açıklamasına sağlık çalışanlarının aşağılandığını söyleyerek devam eden Başkan Zengin, ““Saygıdeğer Hekimlerimiz adına yıllardır söylemi ve görüşü olmayan, mali ve özlük haklarını savunmayan, hekimlerimiz öldürülürken, darp edilirken ve boğazları kesilirken ortada olmayanlar görmezden gelenler, Hekimler kurumlardan istifa ederek özel hastanelere geçmek zorunda kalırken, Hekimlerimiz Açlık sınırında maaş alırken geçinebilmek için ailelerinden ayrılarak yurt dışına çıkmak zorunda kalırken sesi çıkmayanlar.
Tek dertleri İmralı canisi Öcalan’ın açlık grevleri ve cezaevi şartlarını takip eden bir birliğin başkanının biz sağlık çalışanlarını tavan yapmış egosu ile aşağılamaya çalışmasını kınıyorum.” diye konuştu.

“Size Buradan Bir Kargaşa Çıkmaz”

Kimsenin tek başına asli unsur olamayacağını belirten Zengin, “Bizlerin iş barışımızı bozmaya çalışılmasını bir fitne ve art niyet olarak görüyor; muhatapları sağlık çalışanlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Sağlık bir ekip işidir. Herkes kurumlarda görev tanımlarında çalışmaktadır. Hiç kimse Asli unsur değildir.
Bu taktikler böl parçala yut taktikleridir. Bu tür açıklamalar kimseye fayda sağlamaz sadece iş barışımızı bozar. Yaptığı açıklama ile Hemşire, Ebe, sağlık memuru, ATT’lerimiz ve saygıdeğer Hekimlerimizi sağlık kurumlarımızda karşı karşıya getirmesi bilinci bir açıklamadır. Biz bir aileyiz. Amacınızın Hekim hakları olmadığını biliyoruz. Amacınızın ülkemizin ve sağlık kurumlarımızdaki birlik ve beraberliği bozmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Size buradan kurumlarda istediğiniz kargaşa çıkmaz.” ifadelerini kullandı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum