BBP ORDU İL BAŞKANI ZOR: "TEK UNSUR' OLMAZ"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, Ordu Tabip Odası ve Hekimler Birliği Sendikası’nın açıklamalarının sağlık camiasına zarar verdiğini ve bir taraftan ideolojik bulduğunu ifade ederek “Buradaki kör kavganın Ordu’ya zarar verdiğine inanıyorum. Ünye’ye zarar verdiğine inanıyorum. Ülkeme zarar verdiğine inanıyorum. Olayları da ideolojik yerlere çekmenin hiç hayrı olmadığına inanıyorum.” sözleriyle tartışmaların hayırlı olmadığını söyledi.

BBP ORDU İL BAŞKANI ZOR: "TEK UNSUR' OLMAZ"
22 Şubat 2022 - 20:01
Sağlık personelinin, sağlık sisteminin bir bütünü olarak gördüğünü ifade eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor; “Ben sağlık hizmetlerini bir bütün olarak gören bir insanım. Şimdi herkes kıyas yapıyor ya işte adliyede kıyas yapıyorsunuz başka yerde ben şöyle bir şey söyleyeyim, yaratılmışların en mükemmeli insandır. İnsanın en önemli organı hangisi ise, o organı telaffuz edelim. O zaman filanca organ gereksiz diyerek orada bir ağrı sancı sızı oluşturun. İnsanı da mutlu edin. Yani, ‘beyin en önemli organdır’ deyin. Ayak da en önemsizdir kabul edin ya da eli, parmağı, ‘en önemsizdir’ diye kabul edin. Orada sancıyı başlatın. Mutlu edebilirseniz bu insanı o zaman ben de ‘evet Ali bey ya da bir başkası haklıdır’ diyeceğim. Bana göre eğer insana hizmet etmek üzere kurulmuş olduğu için hastanelerimiz ve sağlık birimlerimiz insanı komple mutlu edebilmek için oradaki en alt birimdeki fertten en üst baştaki kişiye kadar her birinin görevleri vardır. Buradaki sorumlulukları mutlaka derece derecedir. Ama yok farz etmenin mümkün olmadığına inanırım.” dedi.

“Tek Unsur Olmaz”

Sağlıkta ‘tek unsur’  kavramını kabul etmediğini dile getiren Başkan Zor, “Ben hastaneye gittiğimiz andan itibaren orada bir bütünlük görürüm. Kapıdan girişimizden itibaren bizi karşılayanlar ve en son teşhisi koyup tedaviyi yapana kadar bir bütün olarak değerlendiririm. Eğer bunun içerisinde parçalara ayırmaya çalışırsak ben parçaları birbirine düşürerek zaten insanın alması gereken sağlık hizmetinde biz operasyona girmiş oluruz diye düşünüyorum. Onun için ben parçaları birbirleriyle başkalarının oyununa gelerek vuruşturmamak gerektiğine inanıyorum. Yani orada her bir sendika her bir temsilciler grubunu kendi üyelerini savunmasını doğal bulurum. Ama diğerlerini yok farz etmek gibi bir durum olmaz. En önemli unsur diyebilirler ama ‘tek unsur’ hiçbir şeyde olmaz.” diyerek sözlerine devam etti.

“Devletimiz Problem Çözmek İçin Uğraşmalı”

BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, “Devletimiz sağlık çalışanlarının da diğer kamu görevi görenlerin de sade vatandaşın da tamamının problemlerini çözmek için uğraşmalı. Beraber siyaset yapan ve siyaset üzerinden bu ülkeye hizmet etmek isteyen bizler burada orkestranın uyumu gibi verimli hale getirerek devleti yönetenlerimiz bütün insanların mutlu olabileceği projeler ortaya koymalıyız. Eğer öyle koymazsak bu vuruşturmanın sonucunda birileri mutlu olabilirler ama mutsuz olanlar da bizim insanımızdır.” diyerek tartışmaların aksine, uyum içerisinde herkesin mutlu olabileceği projelerin ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

“Bu Kör Kavga Ülkemize Zarar Veriyor”

Ordu Tabip Odası ve Hekimler Birliği Sendikası tarafından yapılan açıklamaları ideolojik bulduğunu, hem sağlık camiasına hem de Ordu ve Ünye’ye zarar verdiğini ifade eden Başkanı Durmuş Zor,  “Buradaki kör kavganın Ordu’ya zarar verdiğine inanıyorum. Ünye’ye zarar verdiğine inanıyorum. Ülkeme zarar verdiğine inanıyorum. Olayları da ideolojik yerlere çekmenin hiç hayrı olmadığına inanıyorum.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum