BÜYÜKŞEHİR DOLGU PROJESİNE MAHKEME ENGELİ!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Gülyalı Turnasuyu Mahallerini kapsayan “deniz dolgusu ve bisiklet yolu projesine” Ordu Çevre Derneği’nin İdare Mahkemesi’ne açtığı davada “Yürütmeyi Durdurma” ara kararı verildi. 

BÜYÜKŞEHİR DOLGU PROJESİNE MAHKEME ENGELİ!
05 Haziran 2022 - 17:34
Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Ne yazık ki, dernek olarak gün için özel bir açıklama yapamıyoruz. Çünkü Ordu 1. İdare Mahkemesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyi kirletme projesi hakkında bir kez daha “Yürütmeyi Durdurma” kararı verdi. Dernek olarak ilimizde yaşam alanlarımızın yok edilmek istenmesine yönelik hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Daha önce Rıhtım ile Melet Irmağı arasında yapılmak istenen dolgu projesi ve Melet Irmağı’nın doğu kenarına yapılmak istenen balıkçı barınağı için açtığımız davalar lehimize sonuçlandı. Ancak OBB mahkeme kararlarına ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün verdiği 60 günlük süreye uymayarak çalışmalarını gece gündüz devam ettirdi. Suç duyuruları yapsak da hukuksuz çalışmalar devam etti.” vurgusundan sonra yeni davayla ilgili de şunlar yer aldı.

Haklıyız, davalar lehimize sonuçlanıyor

Melet ve Turnasuyu Irmakları arasında deniz dolgusu ve bisiklet yolu adıyla yapılmak istenen projenin ekosisteme zarar vereceğini belirttiklerini belirtilen açıklamada, “ÇED dosyasını inceledik ve ona göre dava açtık. ÇED dosyasında deniz dolgusunun inşaat hafriyatlarıyla yapılacağı yazılı. Bu kadar zarar verici bir projenin belediye tarafından yapılmak istenilmesi OBB’nin ilimizin ekolojik yapısını korumadığını gösteriyor. “Ben yaptım oldu” projeleriyle deniz de şehir içi de zarar görüyor. Deniz dolgusu konusunda açtığımız dört davayı kazandıktan sonra Melet-Turnasuyu Irmakları arasındaki dolgu projesi hakkında da “Yürütmeyi Durdurma” kararı verilmesi haklılığımızı bir kez daha gösterdi.” denildi.

Projeler parçalanmış

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu açıklamasında mahkemenin “Yürütmeyi Durdurma” kararı gerekçesi hakkında da bilgi verildi. Açıklama şöyle: “Mahkeme daha önce açtığımız ve lehimize sonuçlanan iki deniz dolgusu projesiyle ilgili projenin bir bütün olduğu ve diğer projelerin mahkeme tarafından sonuçlandırılması nedeniyle telafisi mümkün olmayan zararların olmaması için “Yürütmeyi Durdurma” kararı verildiği belirtilmektedir. Ordu 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen “Yürütmeyi Durdurma” kararı Ordu’nun lehine oldu. Duruşmalı mahkememiz 27 Haziran 2022 tarihinde olacak. Bu davanın da lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz.”

OBB zarar veriyor

ORÇEV açıklamasında, OBB’nin projelerinin yanlış, uygulanamaz olduğu vurgulanarak, “Ordu Büyükşehir Belediyesi projelerinin neredeyse tümü tartışmalı. Beton sevicilik egemen. Fatsa’daki fenerli adaya seyir terası projesi yapan bir belediyenin kamu hizmet anlayışı sorgulanır. Anlamsız projelerle halkın paraları çarçur ediliyor. Yandaşlara kaynak aktarılıyor. Bu keyfiyet yetmezmiş gibi mahkeme kararlarına da uymuyorlar.” denildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum