"ÇÖP TESİSİ YİNE KİRLETTİ"

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaybaşı İlküvez'e yapılan çöp tesisinin çevreyi kirlettiği iddia ediliyor.

"ÇÖP TESİSİ YİNE KİRLETTİ"
07 Temmuz 2022 - 16:30 - Güncelleme: 07 Temmuz 2022 - 17:06
Sık sık çevreyi kirlettiği iddia edilen İlküvez Göksu Kepçeli Yaylası katı atık tesisine "çevreyi kirletmekten" para cezası da verilmişti. Köylüler Salı günü, yol ve orman kirli su akıntısı fark etmeleri üzerine kirli suyun fotoğrafını çekerek tepkilerini dile getirdiklerini belirttiler.
Tepkisini dile getiren İYİ Parti Çaybaşı İlçe Başkanı Ahmet Altun şunları söyledi:

“Bu Tesisi Ya Kapatsınlar Ya Da Doğru Dürüst Önlem Alsınlar”

“İlküvez Göksu Kepçeli Yaylası katı atık tesisinde yaşayan vatandaşlar çöpün altında kalmamak, köylerini, yaşam alanlarını havasını, suyunu, doğasını korumak için yıllarca mücadele ettiler. Mahkeme kapılarında beklediler. Davayı kazandılar. Hukuksuz yapılan çöp tesisi için bu insanlar yine direndi. Kadını erkeği, yaşlısı genci hep birlikte gece gündüz demeden hem köylerini yaylasını aynı zamanda Çaybaşı, İkizce aynı zamanda Ünye’nin içeceği suyu da savundular.  Bıktık artık. Burada nöbet mi tutacağız? Sürekli kirli su akıtıyorlar. Önlem almayı düşünmüyorlar. Bir tesis yaptılar, yeri uygun mu değil mi değerlendirmediler. Burada olmaz diye tepki gösterdik. Kar kış demeden çadır direnişi yaptık. Gözaltına alındık. Haklıydık. Bugünkü durum haklılığımızı bir kez daha gösterdi. Bu tesisi ya kapatsınlar ya da doğru dürüst önlem alsınlar." dedi.

“Şikâyet Etmekten Bıktık”

Metin Çamyar ise, " Biz şikâyet etmekten bıktık. Bunlar çevreyi zehirlemekten, kirletmekten bıkmadı. Bu kirlilik börtü böceği de olumsuz etkiliyor. Ormandaki suyu bizler de kullanıyoruz, yaban hayvanlar da kullanıyor. Bir değil iki değil. Bıktık kirlilikten. Bu kirlilik için de Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne dilekçe vereceğiz." dedi.

“Takipçisi Olacağız”

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ise, “Dernek olarak çöp tesisinin yerinin yanlışlığı üzerine verilen mücadelede yer aldık. Dilekçeler verdik, ceza kesildi. Ancak kirletme hala devam ediyor. Yeniden dilekçe verdik. Takipçisi olacağız.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum