Reklam
Reklam

EĞİTİMCİ YAZAR COŞKUN ÖZBUCAK ÜNYE'DE KİTAPLARINI İMZALADI

Okuyorum Gazetesi Köşe Yazarlarından Emekli Öğretmen Coşkun Özbucak’ın “Tünelden Çıkış” deneme ve “Dilek Ağacı” öykü kitaplarının Ünye’deki imza günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

EĞİTİMCİ YAZAR COŞKUN ÖZBUCAK ÜNYE'DE KİTAPLARINI İMZALADI
12 Aralık 2021 - 18:37 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 00:58
Nesnel Medya Ajans bünyesindeki Okuyorum Gazetesi’nde uzun yıllardır köşe yazıları yazan ve Ünye’de daha önce yine Okuyorum Gazetesi’nin organizasyonunda “Mitinge Karşı Miting” kitabının imza gününü düzenleyen Eğitimci / Yazar Coşkun Özbucak’ın Ünye’deki ikinci imza günü de Pazar günü Yalı Mevkiinde bulunan Yason Coffee’de gerçekleşti.

Başta, Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Feryal Çuhacı, İYİ Parti Çaybaşı İlçe Başkanı Ahmet Altun, Ziraat Müh. İbrahim Hakan Gün, Ünye Terziler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Mehmet Karaman, Eğitim-İş Ünye Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Elif Halıcı, C&N Butik İşletmecisi Canan Dumlu, Elektronik Müh. Feyzi Taslı, Ünye Medya Ajans sahibi Murat Erkuş ve köşe yazarımız Mehmet Kıyak’ın katıldığı imza gününde çok sayıda kitapsever de “Tünelden Çıkış” ve “Dilek Ağacı” kitaplarını alarak yazarına imzalattı.

Gündoğdu: “Böyle Etkinlikler Yapmaya Devam Edeceğiz”

İmza günü etkinliğinde ilk olarak konuşan Nesnel Medya Ajans ve Okuyorum Gazetesi Genel Koordinatörü Ulvi Gündoğdu, “Bugün Okuyorum Gazetemizin Altınordulu köşe yazarı Coşkun Özbucak’ı ağırlıyoruz. Kendisini davet ettik ve bizi kırmayarak Ünye’ye geldi. Daha önce “Mitinge Karşı Miting” kitabını yayınlamıştı. Bugün de “Tünelden Çıkış” deneme kitabının ve “Dilek Ağacı” öykü kitabının imza gününü düzenliyoruz. Hocamıza sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Siz değerli kitapsever dostlarımıza da etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum ve Yason Coffee işletmecileri Uğur Davutoğlu Bey ve kıymetli eşi Nursel Davutoğlu hanıma da bizleri kırmayarak kafeteryalarının kapılarını bizlere açtıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da böyle etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Özbucak: “Bugün Doğan Gündoğdu Arkadaşımız da Aramızda Diye Düşünüyorum”

Okuyorum Gazetesi’nin kurucusu merhum İşletme Müh. Doğan Gündoğdu’yu anarak konuşmasına başlayan Yazar Coşkun Özbucak ise duygu yüklü konuşmasında, “İmza gününden önce Doğan Gündoğdu arkadaşımızı anmadan olmaz. Çünkü Okuyorum Gazetesi’nin mimarı Doğan arkadaşımızdı. Bugün O da aramızda diye düşünüyorum. Doğan arkadaşımızın zamanında yazmaya başladım Okuyorum Gazetesi’nde. Aslında bu da benim için bir fırsat oldu. Ünye bölgesindeki insanlara seslenmek adına bir olanak oldu. Ulvi Gündoğdu arkadaşımızla da sürecimizi devam ettiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Özbucak, Ünye’de imza günü düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öykü kitabımın kapağını, maden sahasında,  Cem Evinin arkasındaki mezarlıkta bulunan dilek ağacından esinlendim. Bir tane ağaç vardı orada biz Ordu Çevre Derneği olarak,  ağaçların korunma altına alınmasını sağladık. Biri altı yüzyıllık bir diğeri de dört yüzyıllık ağaçtı. Bölgenin Alevi bölgesi olması ve Sünniler ile çelişkilerinin olması ayrıca dilek ağacının dibinde elinden tuttuğu bir çocuğu ve annesi elini ağaca yaslayarak dilekte bulunuyordu ve bu beni etkilemişti. Bu kültürü yazmak ve öyküleştirmek istedim. Bu ağaçları kitabımızın kapağına koymamızdaki amaç hem emeğimizin sonucunda oradaki iki tarihi ağacı koruma altına aldırmış olmamız hem de o mezarlıkta Osmanlı zamanı ve Cumhuriyet dönemi mezarları iç içe olmasıydı. Bugün insanlar kardeşçe bir arada yaşayamıyor ama nesiller o mezarlıkta yan yana yaşayabiliyor.” şeklinde konuştu.

Özbucak: “Herkes Duygularını Yazıya Dökse Ülke Daha Aydınlık Olur”

Tünelden Çıkış adlı kitabıyla ilgili de yazılarını umutla bitirmeye çalıştığını belirten Özbucak, “Yazmayı seviyorum. Keşke herkes duygu ve düşüncelerini yazıya dökse ülke daha aydınlık olur. Konuşmamaktan ve sorunlarımızı başkalarına havale ede ede sorunlarımızı çözemez olduk. Havaleciliği bıraktığımızda tünelden çıkış da kolay olur. Buraya gelerek beni onurlandırdınız, güç verdiniz.” dedi.

Arpacıoğlu: “Umut, Umutsuzluğun Çiçeğidir”

İmza günü etkinliğinde son olarak konuşan Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da, umudun önemine vurgu yaparak, “Bugün çok değerli hocamızın, çok değerli yazarımızın kitaplarıyla buluşmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bugün bu kitaplarımıza erişme fırsatı tanıdıkları için Okuyorum Gazetesi Genel Koordinatörü Ulvi Bey’e de çok teşekkür ediyorum. ‘Umut, umutsuzluğun çiçeğidir.’ diye bir söz var. Umutlarımızı hiç kaybetmememiz lazım. Umut, geleceğimiz demektir. Umutlarımızı kaybettiğimiz zaman, her şeyimiz de kayboluyor demektir. Dolayısıyla umut adına yapılan bu çalışmalardan dolayı Coşkun Hocamızı kutluyorum. İnşallah umutlarımızın gerçekleştiği günlerin çok uzak olmayacağı bir dünya diliyorum. Sevgiler, saygılar sunuyorum.” dedi.

Etkinlik sonunda kitapseverler Yazar Coşkun Özbucak’la hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum