Reklam
Reklam

EMEP: "GERÇEK ENFLASYON BAŞKA"            

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, işçiye, memura, emekliye yapılan maaş artışının enflasyonun çok gerisinde kaldığını belirterek, “Halk yine açlığa ve yoksulluğa mahkum edildi.” açıklaması yaptı.            

EMEP: "GERÇEK ENFLASYON BAŞKA"            
04 Temmuz 2022 - 18:09
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için yapılan maaş artışı sinyal vermişti. Enflasyon belli değilken yüzde 40 artış yapılması enflasyonun buna göre açıklanmasının planlandığını göstermektedir. Şaşırtmadılar işçi, emekli ve emekçileri açlığa ve yoksulluğa teslim ettiler.” dedi.
           
Bankalar Şirketler Kazanıyor
           
Krizin yükünün işçilerin, emekçilerin, emeklilerin ve üretici köylülerin sırtına yıkıldığını belirten Poyraz, “Bankalar ve şirketler kar oranlarını açıklıyorlar. Yüzde 300’e varan kar açıklamaları yapıyorlar. Ancak tek adam rejim hükümeti, işçilere, emekçilere, emeklilere yüzde 40’ı uygun görüyor. Yani iktidar yoksuldan alıyor zengine vermeye devam ediyor.” dedi.
           
Geçmiş Kayıp Gelecek Karanlık
           
Poyraz, “Yapılan artış, geçmiş kayıpları kurtarmadığı gibi Temmuz sonrası yükselecek olan enflasyon nedeniyle daha da mağduriyet yaratacak. İktidar kaşıkla veriyor, kepçeyle geri alıyor. Enflasyonun gerçeği TÜİK’in açıkladığı gibi değil. Yaşanan gerçeklik yüzde 220’ye yaklaştı.” dedi.
         
Açlık ve Yoksulluk Kader Değil
           
Poyraz halkı mücadeleye çağırarak, “Açlık ve yoksulluk kader değil. Kapitalist sistemin işleyişi işçi ve emekçileri yoksullaştırırken banka ve şirketleri daha zengin yapmaktadır. Bu nedenle kapitalizme karşı mücadele şart. Demokratik Halk İktidarı mücadelesini büyüterek kurtuluşu hızlandırabiliriz.” dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum