Reklam
Reklam

EMEP'TEN GÜRGENTEPE BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in haberlerde yer alan kadın işçiye yönelik hakaret görüntüleri üzerine Gürgentepe Cumhuriyet Savcığına suç duyurusunda bulunan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Belediye Başkanı işçi kadına bağırması, kovması, hakaret etmesi de kadına yönelik şiddet kapsamındadır. Ayrıca sendika hakkına saldırıdır. Bu nedenle suç duyurusu yaptık.” dedi.

EMEP'TEN GÜRGENTEPE BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
25 Kasım 2021 - 20:06
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde suç duyurusu yapmayı uygun bulduk”, diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz Ordu Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığına iletilmek üzere suç duyurusu dilekçemizi Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettik. Suç duyurumuzun özü, hem kadına yönelik şiddet hem de sendika seçme hakkının ihlal edilmesidir. Belediye Başkanı hakkında sendikal özgürlüğü engellemek, tehdit suçlarından kamu davası açılmasını talep ettik.” ifadelerini kullandı.

Makamlar suç işleme yeri değil

Başkan Poyraz açıklamasına şöyle devam etti; “Makamlar keyfi davranış içinde olma hakkını vermiyor. Belediye başkanları seçimle de gelse işverendir. Yasalara uymak zorundadır. Gürgentepe halkına yaşanabilir bir ilçe sağlama yükümlü yanında çalışanların da demokratik haklarını kullanabilmelerine saygı göstermeliler. Görüyoruz ki, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, yasaların dışında kendine göre davranma, işçilere hakaret etme, hangi sendikaya üye olacaklarına karar verme hakkını kendinde görebiliyor. Emek Partisi olarak bu keyfiyetin bir bedeli olması gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle Emek Partisi Ordu İl Örgütü olarak suç duyurumuzu taptık. Takipçisi olacağız.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum