Reklam
Reklam

ÜNYE ÜLKÜ OCAKLARI, LİDERLERİ TÜRKEŞ'İ ANDI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş, 104. doğum gününde Ülkü Ocakları Ünye Temsilciliği’nin düzenlediği anma etkinliğiyle anıldı.

ÜNYE ÜLKÜ OCAKLARI, LİDERLERİ TÜRKEŞ'İ ANDI
27 Kasım 2021 - 13:19
Fevzi Çakmak Sosyal Tesislerinde düzenlenen anma töreni ve konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Başbuğ Alparslan Türkeş’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, Başbuğ Türkeş’in düşüncelerini de ifade eden sözler okundu.

Programa MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, Ülkü Ocakları Ordu İl Başkanı Doğan Mert Duran, Türk Eğitim- Sen Ünye Şube Başkanı Dursun Eyipınar, Ülkü Ocakları il ve ilçe yönetimleri ve Ülkü Ocakları mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Şiir dinletisiyle devam eden programda Ülkü Ocakları Ünye Şube Başkanı Serkan Gürkan konuşma yaptı.

“Ülkü Ocakları Milliyetçilik Ateşinin Yandığı Bir Ocak Olmayı Sürdürecek”

Sözlerine Başbuğ Alparslan Türkeş’in sözleri ile başlayan Ülkü Ocakları Ünye Şube Başkanı Serkan Gürkan, “Ülkü Ocaklarının içimizde yanan ilk ateşi ve ülkücü heyecanımız o günden bugüne büyümeye devam etti ve bizi bugünlere getirdi. Başbuğ’umuz, Türk Dünyası’nın bir derdi olduğunda çare bulmaya çalışarak soydaşlarımızı daima gözetirdi. Yakın tarihimize bakıldığında Türkiye’de ve yakın coğrafyamızda moda haline gelen, geçlerimizi etkisi altına alarak milli ve manevi benliklerinden uzaklaştıran komünizm ve her türlü aşırı ideolojilerle mücadele etmek Başbuğ’umuzun öncelikle benimsediği konulardan olmuştur. Gençlerimizi Ülkü Ocakları gibi nezih bir çatı altında toplayarak, Türk gençliğinin altını oymaya çalışan güçlere karşı sağlam bir kale haline getirmiştir. Türk gençliği Ülkü Ocaklarında dün olduğu gibi bugünde Başbuğ’unun izinde ahlak çizgisinde yetişmeye devam edecek ve milliyetçilik ateşinin yandığı bir ocak olmayı sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

“Mazluma Yunus, zalime Yavuz olabiliriz”

Başkan Gürkan, “5 bin yıllık bir kültüre sahip Türk medeniyetinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bizlerden sonra gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak için çalışmak ve başarmak zorundayız. Büyük Türklerin tek bir çatı altında toplanması gayesini sürdürmeliyiz. Eğer ki bir gün Dünya Türk’ü olarak birleşebilirsek dünyada gerekli adaleti, refahı ve huzuru tesis edebilir mazluma Yunus, zalime Yavuz olabiliriz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Duran: Gönlümüzdeki Türkeş sevgisi bakidir

Ülkü Ocakları Ünye Şube Başkanı Gürkan’ın ardından Ülkü Ocakları Ordu İl Başkanı Doğan Mert Duran da günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Başkan Duran, “Bugün burada tüm dünyevi menfaatleri elinin tersiyle itmiş, Türk-İslam davası uğruna 80 yılını feda etmiş, dava uğruna 5 binden fazla evladını şehit vermiş Ülkücü hareketin kurucusu, yol başçımız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in doğum günü vesilesi ile anmak için bir araya geldik. Başbuğumuzu 104. yaş gününde saygı, sevgi ve dualarla anıyoruz. Alparslan Türkeş bedenen aramızdan ayrılmış olabilir. Ama gönlümüzde Türkeş sevgisi bakidir. Başbuğ Türkeş inandığı ve bağlandığı davası ve Türklük uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, bu yol dikenli deyip geri dönmemiş ve girdiği hiçbir yolda tereddüt etmeden ilerlemiş bir dava adamıdır.” diye konuştu.

“Başbuğumuz Ömrünü Türkiye Sevdasına Adadı”

Programda son olarak MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu bir konuşma yaptı.
Başkan Hacıimamoğlu, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ömrünü Türkiye ve Türklük sevdasına adadığını söyleyerek,“Bir dava etrafında toplanmak için bizlere önderlik etmiş, yol göstermiş, ömrünü Türkiye sevdasına adamış merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Milliyetçi hareket davası kurulduğu günden bugüne kadar milletinin ve ülkesinin yanında olmuş. Güçlü teşkilatlanmasıyla ve Ülkü Ocakları ile ihtiyaç duyulan her alanda ben de varım demiştir. Aşılamaz, çözülemez denilen her sorun önce Allah’ın izni, liderlerimizin vizyon ve kararlılığı, milletimizin duasıyla çözülmüştür, çözülmeye de devam etmektedir.” diye konuştu.

Anma programı tüm katılımcıların ayağa kalkarak ettiği Ülkücü yemini ile sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum