ERTAN SARIHAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

27 Mart 1972'de Ünye Radar Üssü'nden 3 yabancı NATO görevlisini kaçırmaları sonrasında 30 Mart 1972'de Niksar'ın Kızıldere Köyü'nde uğradıkları baskında katledilen on devrimciden Ertan Sarıhan ölümünün 50. yılında mezarı başında anıldı.

ERTAN SARIHAN MEZARI BAŞINDA ANILDI
30 Mart 2022 - 17:42
Sol Parti Fatsa İlçe Örgütü’nün düzenlediği anma etkinliğine Sol Parti’nin çevre ilçelerdeki mensupları ve Yeşil Sol Gelecek Partisi’nden de üyeler katıldı.

30 Mart Çarşamba günü Fatsa Asri Mezarlık’taki anma töreninde ilk olarak yol arkadaşları Ertan Sarıhan’ın kabrine karanfil bıraktı.

Sonrasında Ertan Sarıhan’ın nezdinde tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Resul Şahin, “Yarım asır önce Ertan Sarıhan ve diğer 10 yol arkadaşımızı Kızıldere’de kaybetmiştik. Onlar bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettiler. Onlar Denizlerin idam edilmemesi için mücadele ettiler.” ifadelerini kullandı.

Resul Şahin’in ardından Ertan Sarıhan’ın kuzeni olan Feridun Cevahir de yaptığı konuşmada, Ertan Sarıhan’ın hayatından kesitler aktardı. Ertan Sarıhan’ın Fatsa’da işçi-köylü örgütlenmesinin en ön saflarında yer alan bir yurtsever olduğunu belirten Cevahir, “Onu ve onları hiç unutmayacağız” dedi.

Anma etkinliğinde son olarak Yaşar Durmuş konuşurken, Durmuş, “Kızıldere’de yitirdiğimiz yoldaşlarımızın 3 tanesinin de Fatsalı olması bizi onları araştırmaya, konuşmaya, tartışmaya iten konuların başında geliyor. Kızıldere, basit bir olay değildir. Türkiye Devrimci Hareketi’nin kırılma noktasıdır bence. Kızıldere, ölüme devrime inancı anlatan, ölüme emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeyi anlatan bir mesaj bıraktı bize.” dedi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum