Reklam
Reklam

ESKİ BAŞKAN ARPACIOĞLU, "ÜNYE'NİN TRAFİK SORUNU YENİ Mİ AKILLARINA GELDİ?"

Nesnel TV’de yayınlanan “KONUŞUYORUM” Programında Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun canlı yayın konuğu olan Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, geçtiğimiz hafta Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’deki trafik sorununun çözümü için gerçekleştirdiği toplantıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

ESKİ BAŞKAN ARPACIOĞLU, "ÜNYE'NİN TRAFİK SORUNU YENİ Mİ AKILLARINA GELDİ?"
08 Nisan 2022 - 18:27
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ve Fen İşleri Daire Başkanlarının ve Başkan Danışmanının katılımıyla düzenlenen toplantıyla ilgili konuşan Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “Otopark meselesini çözecek bir irade yok. Ne Ordu Büyükşehir’de ne Ünye Belediyesi’nde bu irade yok. Bu toplantıdan bir netice çıkmaz. 3 yıl sonra mı akıllarına gelmiş Ünye’de trafik problemi? Bu bir samimiyetsizliğin ifadesidir ve ‘dostlar alışverişte görsün’ün örneğidir.” ifadelerini kullandı.
2004-2014 yılları arasında iki dönem Ünye Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Arpacıoğlu, “Ünye’nin trafik meselesi artık insanlar için çileye dönüşmüş çekilemeyecek bir yapıdadır. 2014 yılında benim Belediye Başkanlığım bittiği zaman Terme ilçemize gerçekleştirdiğim ziyarette araç ve yaya kargaşasına şahit olmuştum. Demiştim ki; ‘Ünye olarak ne kadar mutluymuşuz.’ Ama bugün geldiğimiz noktada komşu ilçemiz Terme’de gördüğüm manzaranın aynısını maalesef bugün Ünye’de yaşıyoruz.” sözleriyle Ünye’deki trafik sorununa dikkat çekti.

“Bu İşler Sözle Olmaz, Öngörü ve Vizyonla Olur”

Canlı yayın programında eleştirilerine devam eden Eski Başkan Arpacıoğlu, öngörü ve vizyon vurgusu yaparak, “Ünye Cumhuriyet Meydanı’nın yapılmadan önceki halinde tam bir trafik karmaşası hakimdi. Biz yönetime geldiğimizde şehir trafiğini rahatlatmak adına bir takım çalışmalar yaptık. Ünye-Akkuş-Niksar caddesini ve özellikle şehir içi trafiğini rahatlatacak şekilde Tabakhane Deresi’nin bir tarafını geliş bir tarafını gidiş olarak planladığımız, kamulaşmalarını bitirdiğimiz, paralarını ödediğimiz, doğu tarafının tamamını, batı tarafının da Bayramca Mahallesi Köprüsüne kadar olan kısmını kamulaştırarak yıkımları yapmış ve arsaları Ünye Belediyesi’ne geçirmiştik.  Yapmış olduğumuz çalışmalarda, batı tarafının geçen yıl bir kısmını Ordu Büyükşehir Belediyesi asfaltladı. Büyükşehir bir işimize yaradı. Özellikle akşam saatlerinde Liseler, Bayramca, İpekyolu, Fevzi Çakmak ve Karşıyaka gibi mahallelerimizin çok net yaşadığı bir trafik kargaşası oralarda da başladı. Biz bugünleri gördüğümüz için o günlerde bunun tedbirini almıştık. Bugün bu sorunları çözebileceklerini iddia eden belediyeler bu işler sözle olmaz, bu iş öngörüyle, vizyonla ve kazma vurmaya başlamakla olur. Alternatif üreteceksiniz. Biz nasıl ürettik. 2014 yılında biz nasıl bıraktıysak Tabakhane Deresinin etrafı aynı duruyor. Yapılacak işi söylüyorum. Bayramca Köprüsü’nden Sanayi Sitesine kadar olan bölümü kamulaştıracaksınız ve açacaksınız. Ünye-Akkuş-Niksar Caddesindeki trafiği rahatlattığınız an şehir içi trafiği de kısmen rahatlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu Toplantıdan Bir Netice Çıkmaz”

Kendi Belediye Başkanlığı döneminde trafik bakımından Ünye’yi rahatlattıklarını belirten Arpacıoğlu, “Otopark kültürümüz henüz istenen seviyede değil. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarsız. Vatandaşlarımızı rahat yürüteceksiniz. 15 Temmuz Meydanı’nın oralarında araç trafiği hat safhada. Kaymakamlığın arkasını biz yol diye açmıştık şuan maalesef otopark olmuş durumda ve Cumhuriyet da meydanı otopark olmuş durumda. Kapalı spor salonundan Adliyeye geçilmiyor. Oradaki esnaflarımız da rahatsız bu durumdan.  Zabıtanın devreye girmesi lazım. Vatandaşa yardımcı olacaksınız. Otopark meselesini çözecek bir irade yok. Ne Ordu Büyükşehir’de ne Ünye Belediyesi’nde bu irade yok. Bu toplantıdan bir netice çıkmaz. 3 yıl sonra mı akıllarına gelmiş Ünye’de trafik problemi? Bu bir samimiyetsizliğin ifadesidir ve ‘dostlar alışverişte görsün’ün örneğidir.” diyerek eleştirilerde bulundu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum