Reklam
Reklam

FATSA İÇİN MÜJDE!

Fatsa’da siyanürle altın araması yapan şirketin saha genişletmek için yaptığı ÇED raporu başvurusuna ait sonuç belli oldu.

FATSA İÇİN MÜJDE!
27 Nisan 2022 - 18:57 - Güncelleme: 27 Nisan 2022 - 19:09
Toplantıda çıkan karar kapasite artırımının ve siyanürle altın ayrıştırılmasının durdurulması yönünde oldu.

Fatsa’da siyanürle altın çıkaran maden işletmesinin alanını büyütmek için Çevre Bakanlığı’na sunduğu ÇED dosyasının Ankara’da yapılan İnceleme Denetleme Komisyonu Toplantısı’nda kararın onaylanmasına izin çıkmadı.

Milletvekili Örs;"İktidar Doğu Karadeniz’den Elini Çeksin"

Bu kararla firma kapasite artırımına gidemeyeceği gibi siyanürle altın ayrıştırmasını da durduracak.
Müjdeli haberi basın mensupları ile paylaşan İyi Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs çıkan kararın, kapasite artırımının ve siyanürle altın ayrıştırılmasının durdurulması yönünde olduğunu belirterek, “Yeşille mavinin buluştuğu o cennet bahçesi Fatsa’mıza hayırlı olsun. Burada tepkilerini dile getiren, toprağını, yeşilini, arısını, fındığını koruyan ve atalarından almış olduğu mirası gelecek nesillere nakletme uğraşısı içinde olan tüm Fatsalı hemşerilerime, büyüklerime hayırlı olsun diyorum. İnşallah bu süreç böle devam eder. İktidar özellikle bizim Doğu Karadeniz Bölgemize yönelik doğa tahribatı yapan uygulamalarından vazgeçer. Bu karar örnek olsun. İktidar Doğu Karadeniz’den elini çeksin.” dedi.

İyi Parti Ünye İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ” İlk günden beri süreci bizimle omuz omuza takip eden Grup Başkan Vekilimiz Sayın Müsavat Dervişoğlu’na, tahrip edilen alanı bizzat yerinde inceleyen, soru önergesi veren Mersin Milletvekilimiz Zeki Hakan Sıdalı’ya bugün ki toplantıda Fatsa’nın sesi olan milletin vekili Sayın Hüseyin Örs’e, Fatsa İlçe Başkanımız Sayın Eda Çivici’ye ve yan yana yürüdüğümüz oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarına canı yürekten teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması yapan şirketin çalışma alanını büyütmek için Çevre Bakanlığına sunduğu ÇED dosyasının ret edilmesi için Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de destek vermişti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum