Reklam
Reklam

"FINDIĞINI SATMA!"

Yaklaşan fındık sezonu nedeniyle  üreticiye seslenen İyi Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu, artan  girdi maliyetlerine dikkat çekerek fındık üreticisine seslendi.

"FINDIĞINI SATMA!"
10 Mayıs 2022 - 16:53
Fındık üreticisine seslenen İyi Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Üreticiye açık çağrımdır. Fındığını satma! Seni kartellerin eline bırakan bu ceberut sisteme artık çomak sokma zamanı geldi de geçiyor bile... Mazotun 20 liranın üzerine çıktığı gübre fiyatlarının zirve yaptığı dönüm başı destekleme  ücretlerinin sabit kaldığı bir ortamda üreticiyi yabancı firmaların kucağına  bırakan bu esaretin sebebi iktidarın uyguladığı yanlış tarım politikalarıdır.

“Bu Kötü Gidişata Artık  Dur Deyin!”

İktidarın teminatı vatandaşın  oylarıdır. Gelin bu teminatı bozdurun. Bu kötü gidişata artık  dur deyin! Üreticiye açık çağrımdır. Sizi sahipsiz bırakan iktidara karşı elinizdeki tek teminatınız seçim zamanı kullanacağınız oyunuzdur. Yıllarca oy kullandınız yirmi yıl bu teminatı elinizde tutunuz, şimdi emeğinizin alın terinizin karşılığını yabancı kartellere peşkeş çeken bu iktidara karşı elinizdeki teminatı bozdurma zamanı, oylarınızla AKP’yi sandığa gömme zamanıdır.

“Peki, Kazanan Kim?”

Dünya fındık dikim alanlarının ortalama %75'i Türkiye'dedir. Türkiye'yi sırasıyla İtalya (%8), Azerbaycan (%4), İran (%2), ABD (%2), Şili (%2) ve Gürcistan (%1) takip etmektedir. Nasıl oluyor da dünyanın fındık ihtiyacının %75 ini karşılayan bir ülkenin üreticisi %8’lik bir üretime sahip İtalya’nın çikolata firması Ferrero’nun elinde kalıyor. Peki, kazanan kim?

Türkiye’nin fındık ihracatında İtalya 522 milyon dolar ile ilk sırada yer alıyor. Fransa (220 milyon dolar) ve Almanya (200 milyon dolar) ile ikinci ve üçüncü sırada. Türkiye’nin fındık ihracatı yaptığı ilk 3 ülkenin bu ürün grubundaki toplam ihracatı içindeki payı yüzde 58. İlk 6 ülkenin payı yüzde 77. Yani birkaç ülkeye satıyoruz fındığı. Onlar bizden aldığı fındığı işliyor, mamul madde olarak satıyor. Bizim elde ettiğimizin birkaç katını elde ediyor. Üretimde Tekel olduğumuz dünya pazarında ne hikmetse  bizim üreticimiz zarar ediyor. Bu zararın Ziya’nın tek sebebi mevcut iktidardır."

Sözlerini bitirirken Üreticiye yaptığı çağrıyı yenileyen Hüseyin Ağaoğlu “Bu sezon fındığını topla, değerini bulana kadar asla satma! Görelim bakalım patron kimmiş İtalyan firması Ferrero mu? Yoksa fındığın gerçek sahibi Fındık üreticisi mi?” diyerek sözlerine son verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum