Reklam
Reklam

ÜNYE'DE ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye'de kutlama programı düzenlendi.

ÜNYE'DE ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
10 Mayıs 2022 - 15:18
Ünye'de Engelliler Haftası kutlamaları dolayısıyla katılımcılar, Yüzüncü Yıl mevkiinden Ünye Cumhuriyet Meydanı önüne kadar yürüdü. Ünye Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan katılımcılar; Kaymakamlık binası önünde bir araya geldi.

Bando takımı da yürüyüşte gösteri yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüş sonrası Kaymakamlık binası önündeki kutlama programı düzenlendi.

Başkan Güdek; “Pozitif Ayrımcılık İstemiyoruz”

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara değinerek, ”Pandemi dolayısıyla ertelediğimiz buluşmayı nihayet gerçekleştirdik. Engellilerin sorunlarına yönelik sözlerimiz olacak. Ünye bazında birçok sorunumuzu çözüyoruz küçük sorunlarımız var onları da çözeriz inşallah. Ama Türkiye bazında büyük sorunlar yaşıyoruz. Mecliste dosyalarımız var 20 yıl önceki sorunlarımız dahi hala devam ediyor. Engelli kardeşlerimizin devlet tarafından onlara verilmiş bazı haklar kesintiye uğruyor. Bugün 270 bin civarı engellinin 2022 engelli maaşları kesildi. 50 bin civarı engelinin evde bakım paraları kesildi. Bunlar büyük mağduriyet doğuruyor. Dernek olarak Hüseyin Başkanımızdan ben çok memnunum. Ne zaman başımız sıkışsa kendisi imdadımıza severek, koşarak yetişti. Gelen Katılan ve Farkında olan herkese teşekkür ederim. Bizler pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Dolmuşlarda belli sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.

Engelli Vatandaşlardan ve Ailelerinden Dolmuşlara Tepki

Ünye’de engelli aileleri de yaşadıkları sorunlarını dile getirdi. Özelliklede ulaşımda yaşadıkları sorunları dile getiren engelli bireylerin aileleri bu konuda Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlıya yaşadıkları mağduriyetleri ifade ettiler. Özellikle dolmuş şoförlerinin engelli vatandaşlara takındıkları tavır engelli vatandaşları ve ailelerini üzdüğü ifade edildi.

Başkan Tavlı; “Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Sakatlar Derneğine ikinci bir engelli aracının müjdesini vererek, “Bugünün engelliler haftası olması münasebetiyle engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam adına görünen sorunların bir bir bertaraf edilmesi için farkındalığın biraz daha güçlenmesine bu haftanın vesile olmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhur Başkanımızın hükümet ettiği süreçten bugüne geldiğimiz günler içerisinde hem istihdam konusunda olsun hem de evde bakım konusunda olsun sosyal hayatın içerisinde yerel yönetimlerin imkanlarının geliştirilerek kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde olmasında ciddi mesafeler kat ettik. Geçmiş dönemde kazandırdığımız engelli aracımız vardı onun tüm bakımlarını giderdik. Ünye Belediyesi olarak bir tane daha engelli aracını hayata kazandırmak üzere bir buçuk ay içerisinde siz kardeşlerimizin hizmetine sunacağımızı belirtmek istiyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız.” ifadelerini kullandı.

Engelliler Haftası için düzenlenen yürüyüşe Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Siyasi Partiler, Oda ve Dernek Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum