Reklam
Reklam

'HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI' ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ile ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri başladı.

'HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI' ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
02 Haziran 2022 - 12:03
1-7 Haziran tarihleri arasındaki ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri, 1 Haziran Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilerek Ünyelilerin beğenisine sunuldu.

Halk oyunları gösterisi, defile, spor gösterileri, Türk Halk Müziği konserleri ile başlayan etkinlikler, hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Erdoğan: “9.534 Kişi Sertifika Aldı”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, “Toplamda 1026 tane kurs açtık. Bu kurslarda 16 Bin 763 kişi eğitime katıldı. Bunların 9.534’ü sertifika aldı. KPSS puanı Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’nde, destekleme ve yetiştirme kursumuz ise Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam ediyor. Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi olarak her yıl kurslarımızı çeşitlendiriyoruz. Burada sergilenen ürünler el emeği göz nuru alın teri ürünlerdir. Bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz. Hayat Boyu Öğrenme haftası etkinliklerimiz 7 Haziran tarihine kadar devam edecek.” dedi.

Tokgöz: “Halk Eğitim Merkezimiz Hayata Açılan Bir Penceredir”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise konuşmasında, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla düzenlenmektedir. Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerini gerçekleştiren Halk Eğitim merkezlerimiz zaman ve zemine bağlı kalmaksızın öğreten ve öğrenen bir anlayışın adıdır. Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliğini ve sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak, bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak öncelikli amacıdır. Halk eğitim merkezimiz hayata açılan bir penceredir. Her yıl on binlerce kursiyere eğitim veren halk eğitim merkezimiz ile hedefimiz daha fazla kurs çeşidi ile daha fazla kursiyer yetiştirmektir.” dedi.

Seramik, Erzincan çelik kalem bakır işlemeciliği, ahşap oymacılığı, el sanatları, ebru sanatı, keçe, minyatür, işlemeler vb. ürünlerin yer aldığı etkinlikler ziyaretçilerini bekliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum