Reklam
Reklam

BAŞKAN TAVLI'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu "KONUŞUYORUM" programında Ünye’de devam eden ve planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN TAVLI'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
26 Mart 2022 - 13:15 - Güncelleme: 26 Mart 2022 - 13:27
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da çok sayıda temaslarda bulunan ve aynı zamanda AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Kongresine katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Ünye’de hayata geçirilecek çalışmaları değerlendirdi.

“Ramazan Çadırlarımızı ve Gönül Sofralarımızı Kuruyoruz”

Ünye’de gerçekleşecek olan Ramazan Ayı Etkinlikleri hakkında açıklama yapan Başkan Tavlı, “Öncelikle Şimdiden başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayının ilçemize, ilimize, ülkemize tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazanın manevi atmosferini yaşayacağımız organizasyonlarımız var. Cvid-19’un etkisi azaldığı için 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan çadırlarımızda gönül sofralarımızı kurarak hemşerilerimizle, misafirlerimizle tüm yolda kalan tüm değerli insanlarımızla birlikte iftarımızı açmayı planlıyoruz. Yaşlı ve evde engelli olan kardeşlerimizin evine de biz misafir olmaya çalışacağız.” diyerek bu yıl ramazan çadırının tekrar kurulacağını belirtti.

“Ünye Kalesi Türkiye’de İlk ve Tek Olan Raylı Sistemle Dehlizlerin Ziyaret Edildiği Yer Olacak”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Kongresine katılan ve oradaki temaslarını değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan Bey ile görüşme gerçekleştirdik. Ünye Kalesi’nde dehliz temizleme çalışmaları tamamlandı ve dehliz içerisine raylı sistem çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de ilk ve tek olacak olan raylı sistemle dehlizleri ziyaret edildiği kale Ünye Kalesi olacak. Festivalimizle ilgili de Kültür ve Turizm Bakanlığımızda görüşme yaparak destek aldık. Bu yıl festivalimizi Temmuz ayında gerçekleştireceğiz. Afet evleri ile ilgili Hazine Bakanlığı’nın Yüceler Mahallesi’nde tahsis ettiği bir yer vardı. Burada maalesef istenilen miktarda bir konut üretilememekteydi. Ünye Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Mahallemizin içerisinde bulunan arsayı hazineye, hazinede bulunan alanı da Ünye Belediyesi’ne kazandırma ile ilgili bir çalışmayı bakanlığa sunarak burada fiyat farklarıyla ilgili sıkıntının çözümüne imkân sağladık. Gençlik ve Spor Bakanımızın Ordu ilimizi ziyaretinde ilçemizde 6 semt sahası ve 1 yarı olimpik yüzme havuzunun Ünye’ye kazandırılması konusunda desteklerini almıştık. Semt sahalarımızın 3’er 3’er olmak üzere iki aşamada ihale edip yüklenici firmalara teslim etmiştik. Yeniden bir ek bütçenin sağlanmasıyla tekrar ihaleye çıkılarak vatandaşlarımıza havuzumuzu hizmete açacağız. Binicilik Tesislerinde amatör spor kulüplerimize orada ihtiyaçlarını gidebilecek mekândaki sıkıntıları da giderdik. Ankara’daki Ünye Dernekleri ile de bir araya gelerek Ünye için değerlendirmelerde bulunduk. Daha sonra Kültür ve Sanat Kongresi’ne katıldık. Bir şehre kültür ve sanat yönünden neler katılabilir konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Çok keyifli üç gün geçirdik ve görevimizin başına döndük.” ifadelerini kullandı.

“Kırsalı Beton Yolla Buluşturduk”

“OSB’nin bulunduğu killik bölgesinde 55 dönümlük bir arazi,  bu arazi altında 2,5 milyon ton çakıl hammaddesini bulunduruyor.  Burayı Ünye Belediyesine kazandırdık. Buraya bir konkasör kurarak ve beton santralimizi buraya kurarak aynı zamanda kendi bünyemizde mikser, karmix, beton pompası, tireyler, loder, ekskavatör gibi araçları kazandırarak işlevsel bir hale getirdik. Bizim kurtuluşumuz kırsal bölgelerde sıkıntılı yerlerde beton yollar yaparak oralarda her yağmur sonrası sıkıntılara fırsat vermememiz lazım. Şuana kadar 90 km’nin üzerinde Ünye’mizde kırsal bölgemizin sıkıntılı noktalarını beton yollarla buluşturduk.” 

“İş Merkezinde Elde Ettiğimiz Gelirle Kapalı Pazarı Yapacağız”

“İş merkezimizi tamamladığımızda buradan elde ettiğimiz gelirle de Ünye’nin önemli projelerinden bir tanesi olan Kapalı Pazar diye tabir ettiğimiz alanda köylü pazarı, kapalı pazar ve altında otoparkın olduğu özel bir projeyi hayata geçireceğiz. Yüklenici firma belli sıkıntılarla ilgili bize rapor sundu. Bizde raporu Ankara’daki OSB Genel Müdürlüğüne incelettik. Projenin durumun yeterli ve yerinde olduğu bizlere ifade edildi. Bizim açımızdan yüklenici firmaya projede herhangi bir değişiklik olmayacağı bildirildi. OSB için seçilen yer güzel ve OSB’ye yakışacak bir yer.”

“Göreve Geldiğimizde 135 Milyon Borcumuz Vardı. Şuan: 50 Milyon”

“Biz göreve geldiğimizde 135 milyon civarında borcumuz vardı. Şuan toplam borç durumumuz 49-50 milyon civarı sürdürülebilir bir borçla işlerimizi yürütmeye özen ve gayret gösteriyoruz.   Sürdürülebilir ve ödeme kabiliyeti varsa borç yiğidin kamçısıdır. Eğer borçlar ödenemiyorsa, personelin maaşı verilemiyorsa bu iflas etmiş bir belediyedir. Bu borç yiğidin kamçısı olmaktan çıkar yiğidin ölümüne sebep olan bir borç yükü demektir. Bugüne kadar hem sosyal tesisler noktasında Asarkaya Kent Ormanında yaptıklarımız, Binicilik Tesislerinde, Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda yaptıklarımız, tesisleri yenilemek ve sıfırdan kurmak gibi faaliyetleri yürütürken Beton Santrali gibi bugün değeri 60-70 milyon civarı olan bir değeri Ünye Belediyesine kazandırılarak 2800 km’lik yol ağının 90 km’lik bakım yaparken diğer yollarımızın devamlı düzgün ve sağlıklı tutulması noktasında oralara malzemeli bakım, greyderli bakım ve kanal temizliği çalışmalarını da yaptık. Kendi imkânlarımızla parkları oluştururken 12 tane sıfırdan çocuk oyun gruplarının kurulduğu oyun parkları oluşturduk. Yeni meydan ve yaşam parkları kazandırıyoruz. Bu çalışmaları hemşerimizin huzurlu,  rahat, konforlu yaşayabildikleri bir şehri onlara sunmak için gayret ettiğimizi ifade etmek istiyorum. “ dedi.

“Batı Park, Hanımlar Lokali ve Kütüphaneyi İlçemize Kazandıracağız”

Başkan Tavlı, kadınlar lokali, batı park ve kütüphane çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Gölevi Motel’inin bulunduğu bölge işletmecimiz tarafından boşaltılıyor. Yıl boyunca 12 ay, kadın kardeşlerimizin hizmetinde olacak bir projeyi o bölgede hayata geçiriyoruz. Hanımlar lokalimizde kadın kardeşlerimiz, 12 ay boyunca keyifle ve huzurlu bir ortamda günlerini geçirebilecekler. Yine Gölevi Mahallemizde deniz kenarında Kadınlar plajının batı tarafında 110 dönümlük alan üzerine “Batı Park” projesini yaparak o bölgeye kazandırmış olacağız. Onların nefes alacağı bir parkı daha böylece hayata geçirmiş olacağız. UNIPORT AVM’nin üstünde oluşturmayı planladığımız kütüphane çalışmalarımızda sona gelindi. Böylelikle hemşerilerimiz çocuklarıyla birlikte gelerek kütüphaneden istifade edebilecekler. Güzel bir mekânı gençlerimize kazandırmanın gayreti içerisinde olduk.” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum