MİMARLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Mimarlar Odası Ünye Temsilcisi Servet Zeren ve yönetimi, Mimarlar Odası Ordu Şube Başkanı Havva Güner Eriş ve yönetiminin katılımıyla kahvaltı programı düzenledi.

MİMARLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!
26 Mart 2022 - 18:17
26 Mart Cumartesi günü Ünye 100. Yıl Restoran’da düzenlenen programa Ünye’deki mimarlar ve Mimarlar Odası Ordu Şube Başkanı Havva Güner Eriş ve yönetimi katıldı.

Ünyeli Mimarlarla bir araya gelen Şube Başkanı Eriş, “Otopark Yönetmeliği” ile ilgili belediyelerin yer belirlemesi üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Ünye Temsilcisi Zeren, “Belediye’nin Bize Yer Göstermesi Gerekiyor”

Ünye’de otopark yönetmeliği gereğince Ünye Belediyesi’nin yer göstermesi gerektiğini ifade eden Mimarlar Odası Ünye Temsilcisi Servet Zeren, “Bugün mimarlar olarak bir araya geldik.  Otopark yönetmeliğiyle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Belediye ile sürekli görüşme halindeyiz. Otopark yönetmeliğinde teknik olarak yerleştiremediğimiz araçlardan dolayı binalarda Belediyenin bize bununla ilgili yer göstermesi gerekiyor. Bununla ilgili bir çözüm bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş, “Otopark Sorununun Çözüme Kavuşturulması Gerekiyor”

Bölgesel olarak otopark sorunun yaşandığına dikkat çeken Mimarlar Odası Ordu Şube Başkanı Havva Güner Eriş, “Bugüne kadar Ünye temsilciliği olarak emekleri bulunan Ceyhun arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum. Servet hanıma kolaylıklar diliyorum yeni ekibiyle beraber. Biz mesleki anlamda büyük bir aileyiz. Otopark tüm illerde olduğu gibi özellikle Karadeniz Bölgesi’nde ciddi bir sorun yaratıyor. Çünkü daha eğimli bir alana sahip olduğumuz için bodrumda yapılaşma, otopark temini biraz zor. Yapılan Şehir İmar Planlarında otopark yeri belediyeler tarafından aslında ayrılması zorunlu. Son çıkan otopark yönetmeliği ve ilgili mevzuatlarında bunu öncelik şart olarak koşuluyor. Ama ne yazık ki şuan Altınordu Şehir İmar Planı yeni yapılıyor henüz yürürlüğe girmedi buna rağmen şehirde otopark yeri ayrılmamış. Ünye ve Fatsa’da tabi ki bu zorluğu yaşıyor. Önümüzdeki dönemde bunların yönetmeliklerin uygulamaya başlamışla beraber çok daha büyük sorunlara yol açacak. Bu yüzden biran önce ben buradan yerel yönetimlere bu sorunun giderilmesi için çağrıda bulunmak istiyorum. Otopark sorununun Şehir İmar Planı’nda çözüme kavuşturularak alınması gerekiyor.” diyerek yetkililerden Şehir İmar Planı’na göre otopark sorununu çözüme kavuşturmalarını talep etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum