Reklam
Reklam

MUHTAR ÖMER ATİK: "OKUL, DOLMUŞ HATTI VE ÇOCUK PARKI İSTİYORUZ"

Ünye'nin en aktif muhtarlarından Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ömer Atik gazetemize verdiği özel demeçte; mahallelerinde göreve geldiği günden itibaren hız kesmeden tüm sorunları tespit ettiklerini ve sorunların çözümleri için her türlü kurum ve kuruluşla iletişime geçtiklerini belirtti.

MUHTAR ÖMER ATİK: "OKUL, DOLMUŞ HATTI VE ÇOCUK PARKI İSTİYORUZ"
18 Ocak 2022 - 15:00 - Güncelleme: 18 Ocak 2022 - 19:24
Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ömer Atik,  Hala tamamlanması gereken çalışmaların olduğunu belirtirken yapılan birçok hizmetten de halkın memnun olduğunu ifade etti.

“Her Sokağımızda Doğalgaz Var, Halk Bu Durumdan Çok Memnun”

Göreve geldiklerinde eski yapıda olan Hamidiye Mahallesini yeni ve modern bir yüze kavuşturduklarını belirtirken, “Göreve geldiğimiz gün, ilk işimiz mahallemizde metruk evler vardı. O evleri yıktık ve onların olduğu yerde yeni ve modern binalar yükselmeye başladı. Onun dışında vatandaşlarımızın ilk istekleri benden doğalgaz olmuştu. Doğalgazı da bir buçuk gibi bir süre içinde bitirdik. Elbette Altınordu’ya çok gidip geldik çok kapı aşındırdık ama sonunda muvaffak olduk. Yani mahallemizin en ücra köşesine kadar doğalgazımız gitmiştir. Her sokağımızda doğalgaz vardır. Bu gerçek bir ihtiyaçtı ve şuan halk bu durumdan memnun.” diye konuşarak yapılan doğalgaz çalışmasından mahalle sakinlerinin memnun olduğunu dile getirdi.

“Mahallemiz ASM’ye Kavuştu”

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Atik, görev aldığı mahallenin en önemli ihtiyacının ASM olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımıza ‘benden ne istiyorsunuz, en acil isteğiniz nedir?’ diye sorduğumuzda ise Aile Sağlık Merkezi’ni istediklerini söylediler. Çünkü mahallemizde önemli bir ihtiyaçtı. Özellikle yaşlı kadınlar, ya Yalı’daki ASM’ye ya Kaledere’deki ASM’lere gidiyorlardı. Benim de kafamda hep o vardı zaten. Hayırsever bir vatandaşımızın yerini bulduk, tadilatını da yaptık. Ünye’nin iş adamları, İstanbul İş Adamları Derneği Başkanı ve yönetimindeki kişiler mahallemize el attılar ve bugün ASM’ye kavuştuk. Ben vatandaşlarımız adına bu iş adamlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum çünkü onlar destek vermese bunları yapma şansımız olamazdı.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bağbaşı Sokak ve Camii Sokak, Temmuz-Ağustos Ayına Kadar Asfaltlanacak”

Mahallede yapılan çalışmalara devam edildiğini ancak en büyük sorunlardan biri olan Bağbaşı Sokak’ın dar ve sıkıntılı bir yol olduğunu belirten Atik, “Aile Sağlık Merkezi’nin dışında Muhtar Evini de hallettik. Onu da çözdük. Kiraztepe yolumuz elzemdi. O yolun yapılmasında da Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik Bey’in büyük faydası oldu. Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı, Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, onların da büyük destekleri ile bundan sonraki yapılacak olan yollarımızı da çözeceğiz İnşallah. Başlandı ve çok teşekkür ediyorum kendilerine. Şuan eksik olan yerimiz Vadi evlerinin olduğu yer yani Bağbaşı Sokak. O yer çok berbat. Orada genelde el arabalarıyla çocuklarını getirip-götüren bayanlar var. O yol çok sıkıntılı ve dar bir yol. O yolun kaldırım olmasını istiyor vatandaşlar. Ünye Belediyesi sözünü verdi, Büyükşehir Belediyesi de yardımcı olacağını, ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediler. Yine Bağbaşı Sokak’ta ve Camii Sokakta elektrik kabloları yerin altına girdi ve büyük bir ihtimalle oralar da Temmuz-Ağustos ayına kadar asfaltlanacak.” diyerek Ünye Belediyesi'nden sözü aldıklarını belirterek yolun yakın zamanda asfaltlanacağını ifade etti.

“Mahallemizde Okul Yok! Mahallemize Okul Şart!”

Ünye’nin en eski tarihine ev sahipliği yapmış Hamidiye mahallesinin böyle büyük bir eksikle karşı karşıya kaldığını belirterek mahallede okul ve çocuk parkı olmadığını belirten Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ömer Atik “Sorunlar bitmiyor. Bize düşen görev de aldığımız sorumluluğun takibini yapmak. Mahallemiz çok eski ve tarihi bir mahalle. Müze Ev bile bizim mahallede. Bu mahalle tamamen boş bırakılmış son üç yıla kadar. Yerel yönetimlerde hiçbir şey yapılmamış. Mahallemizdeki çocuklarımız benden çocuk parkı istedi. Ben de resmi dilekçeleri Ünye Belediyesi’ne bildirdim. Ve her mahallemizde okul var. Bizim mahallede yok. Benim anlamadığım şey, bu güne kadar bunlara niye sahip çıkmamışlar. Sadece bizim mahallemizde okul yok ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüştüm. ‘Muhtarım kesinlikle, okul oraya bir elzem bunu da birlikte çözelim’ dedi.” ifadeleriyle Okul yapılması için her türlü taleplerini yetkili kurumlara ilettiklerini belirtti.

“Dolmuş Hattı Güzergâhı Bizim Mahalleden Pekâlâ Geçebilir ve Geçmesi de Gerekir

Son olarak Hamidiye Mahallesi’nde dolmuş hattı geçmemesi konusuna değinen Ömer Atik, “Her mahalleden geçen dolmuş hattı bizim mahalleden geçmiyor. Böyle bir şey yok. Dolmuş hattı güzergâhı da bizim mahalleden pekâlâ geçebilir ve geçmesi de gerekir. Bunu da sağlarsak çok iyi olacak.” diye ifade ederek Hamidiye Mahallesi’nin dolmuş hattı güzergâhına alınmasını istediklerini açıkladı.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum