Reklam
Reklam

TİSK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Binlerce çalışanı ilgilendiren 2022 asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit komisyonu, üçüncü toplantısını dün gerçekleştirdi.

TİSK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
10 Aralık 2021 - 11:33 - Güncelleme: 10 Aralık 2021 - 11:48
Binlerce çalışanı ilgilendiren 2022 asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit komisyonu, üçüncü toplantısını dün gerçekleştirdi. Asgari ücret, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergi ve kesintiler ile net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. Tüm gözler kurulun alacağı kararda iken bazı açıklamalar yanlış anlamalara sebep olunca TİSK(Türkiye İşveren Sendikaları Komisyonu) Twitter hesabından basın açıklaması yayınladı.

3 BİN 100 LİRA GİBİ BİR TEKLİFİMİZ YOK

Toplantıda herhangi bir anlaşma sağlanamazken, asgari ücretin 3 bin 100 olacağı algısı vatandaşın kafasını karıştırdı. Bunun üzerine TİSK Twitter’ da basın açıklaması yaparak  asgari ücret için rakamsal öneri sunulmadığını, tüm tarafların anlaşabileceği ortak bir rakam tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten açıklamalarda bulundu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum