Reklam
Reklam

ÜNYE'DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ünye’de coşkuyla kutlandı.

ÜNYE'DE 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan 2022 - 14:12 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 14:18
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak protokol üyelerinin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından, şiirler okundu ve ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, günün anlam ve önemine dair törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan TBMM’nin 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milletçe yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıysa, Türk milletinin şanıyla, Türk milletini iradesini temsil eden 1. Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 günü açıldı. Bugün Türk milletinin kendi kaderini eline aldığı, imanı tam kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği günüdür. Sevgiye, barışa, dostluğa ve kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en değerli varlığımız olan, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek, çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermiş, 23 Nisan’ın anlamına anlam katmıştır. Sevgili öğrenciler, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bu bayrama sizlere Armağan edilmesi sizlere ne kadar çok değer verildiğini ve güvenirliğini en güzel işaretidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Kutlamalara Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanı Yarbay Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcı Mesut Pektaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, siyasi parti başkanları, oda başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram kutlama ve etkinlikleri saat 17.00’a kadar devam edecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum