Reklam
Reklam

ÜNYE'DE RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

Ünye’de Ramazan Etkinlikleri ‘Ramazan Açılış Korteji’ ile başladı.

ÜNYE'DE RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI
02 Nisan 2022 - 12:37 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 12:40
Ünye’de Ramazan Ayı büyük hasret ve sevinçle karşılandı.

Ünye Ramazan Ayı’nı Ramazan açılış korteji, Mehter Marşı ve havai fişek gösterisi ile karşıladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının eşlik ettiği kortej yürüyüşü Hükümet Caddesi ve Hanboğazı üzerinden Ünye Devlet Sahil Yolunda devam ederek İskelede sona erdi.

Mehter Takımının gösterisi ilgi ile izlenirken akşam ezanının okunmasıyla ilk Ramazan topunun atılmasının ardından, havai fişek gösterisi ile  program sona erdi.

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “11 ayın sulatanı; başı mağfiret, ortası rahmet, sonu kurtuluş olan Ramazan ayınızı şimdiden tebrik ediyorum. Malumunuz 2 yıl boyunca pandemi münasebetiyle Ramazana ayının, birlikte dostluk ve kardeşlik içerisinde birbirimizle yakınlaşmış bir vaziyette faziletini yaşayamamıştık.  Gönül sofralarımızla birlikte bu Ramazan ayını birliğini, beraberliğini faziletini hep birlikte yaşayacağız inşallah. Şimdiden Cenab-ı Allah’ın izniyle nasıl ki bugün Ramazan ayının başına Rabbim bizi eriştirdi, Mevla’m hep birlikte aynı şekilde aynı mutluluk ve heyecan içerisinde Ramazan ayının bayramına eriştirsin diyorum. Cenab-ı Allah bu süreçte yaptığımız ibadetleri kabul ve makbul eylesin diyorum. Bu Ramazan ayı içerisinde eskisi gibi masalar da birbirimizden uzak da değil; birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel Ramazan aynın faziletini Mevla’m yaşamayı nasip eylesin. Mevla’m şimdiden dualarımızı ve niyetlerimizi kabul eylesin.” dedi.

Programın devamında konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye ulaştığı bereket ayı Ramazan-ı Şerife ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayının ülkemize tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum