Reklam
Reklam

ÜNYE'YE TOPKEK, BÜYÜKŞEHİR'E PİRZOLA

Ünye Gençlerbirliği Spor Kulübü Teknik Direktörü Osman Çakın, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin amatör takımlara destek girişimlerinde bulunmadığını ve bu takımların hakkının yendiğini ifade etti.

ÜNYE'YE TOPKEK, BÜYÜKŞEHİR'E PİRZOLA
21 Haziran 2022 - 17:53
Teknik Direktör Osman Çakın, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Orduspor 1967 kulübüne aktarılan katkı paylarının haksızlık olduğunu diğer amatör kulüplerin de destek görmesi gerektiğini ifade etti.
Takımlarında başarılı gençlerin olduğunu ifade eden Osman Çakın, “Bu çocukların içinde ileriye dönük başarılı oyuncular var. Bu çocuklardan Ünye birincisi de var. Buradan dört tane oyuncuyu Hatayspor'a gönderdik. Geleceğe umutla bakıyoruz.” dedi.

Teknik Direktör Osman Çakın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu Çocuklar Maçlara Aç Gidiyor”


“Ünye’de mahallerimizdeki gençleri topladık. Kötü alışkanlıklardan uzak olsun istedik ve bunu başardık. Şuanda yüz elli tane lisanslı futbolcumuz var. Büyükşehir Belediyesinin her sene vermiş olduğu katkı payı var kulüplere. Pandemi gününden itibaren bir lira yardım edilmedi. Parayı Orduspor 1967 diye bir kulüp var üçüncü turdan.  Büyükşehir Hepsini Orduspor 1967’e aktarıyor. Sağ olsun Hüseyin başkanla görüştük bize bir araç kiraladı, bize verdi. Dolmuş parası yetiştiremiyoruz. Maça gidiyoruz yemek yiyemiyor bu çocuklar, aç götürüyoruz. Ben kendi imkânlarımla bunlara bir topkek, bir meyve suyu alıyorum. Bununla maça çıkıyor bu çocuklar.

“Geleceğe Umutla Bakıyoruz”

Bu çocukların içinde ileriye dönük başarılı oyuncular var. Bu çocuklardan Ünye birincisi de var. Buradan dört tane oyuncuyu Hatayspor'a gönderdik. Geleceğe umutla bakıyoruz. Bu arkadaşlar Hatayspor'a gittiler denendiler ve karar verecekler bunlar için Süper Lig takımı. Biz gençlerimizi sıfırdan aldık. Bir de büyüklerimiz var yirmi yaş üzeri. Bu sene maçı on beşte on beş yaptık. Üçüncü ligin kapısından döndü takım. Bir şanssızlık oldu kaybettik final giderken. Toplamda yüz elli tane lisanslı futbolcumuz var.

“Büyükşehir, Bu Çocukların Hakkını Profesyonel Takıma Yediriyor”


Bize en büyük destek Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nden geliyor. Bu çocuklar kursiyer biz usta öğreticiyiz. Ünye'deki amatör hocalar usta öğretici. Bize Halk Eğitim Müdürlüğü ders ücreti veriyor. Biz aldığımız üç bin lirayı bu çocuklarla paylaşıyoruz. Ünye Belediyesi yanına gittiğimiz zaman boş çevirmiyor. Yalnız Büyükşehir belediyesine Müthiş sitemkârız. Bu çocukların hakkını profesyonel takıma yediriyor. Onlar Dedeman otelde kalıyor, 15-20 milyar prim alıyorlar. Otuz iki tane amatör takım var orada genelinde.”

Futbol oynayan çocuklar da Yalı Kahvesi projesine tepki göstererek Ünye’nin sahillerinin doğal kalmasını ifade ettiler.


Açıklama sonrası Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 2 Temmuz sonrası kulübe destek olacağını açıkladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum