Reklam
Reklam

ÜSTP SÖZCÜSÜ ÖZTÜRK: "YAPILAN İŞ DOĞRUDUR"

Ünye Sivil Toplum Platformu’ndan, Ünye Atatürk Parkı ile Yunus Emre Parkı arasında kalan kumsalda sahilde yapılan peyzaj düzenlemesi ile ilgili destek açıklaması geldi.

ÜSTP SÖZCÜSÜ ÖZTÜRK: "YAPILAN İŞ DOĞRUDUR"
25 Nisan 2022 - 18:41
Ünye Belediyesi’nin kumsalda betonlaşmaya gitmesi birçok siyasi parti, STK ve vatandaşlarca tepkiyle karşılanırken, Ünye Sivil Toplum Platformu’ndan (ÜSTP) projenin doğru bulunduğuna dair açıklama yapıldı.

ÜSTP 2. Dönem Sözcüsü Ali Öztürk, yaptığı açıklamada Ünye Belediyesi tarafından Ünye sahiline yapılacak olan Peyzaj çalışmasını doğru bulduklarını fakat kamuoyuna açıklanmamasının yanlış olduğunu ifade etti.

ÜSTP 2. Dönem Sözcüsü Ali Öztürk’ün yaptığı açıklama şu şekilde;

“Ünye şehir merkezi Atatürk Parkı ile Yunus Emre Parkı arasında kalan kumsalda Ünye Belediyesi tarafından yapılan peyzaj düzenlemesi ile ilgili olarak Ünye’de ortaya çıkan tepkileri Ünye Sivil Toplum Platformu olarak değerlendirerek aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşmayı uygun bulduk.
Buradaki çalışma ile ilgili olarak işi yapan kurum tarafından önceden yapılmış yazılı ya da görsel bir bilgilendirme olmadığı için değerlendirmelerimizi, yapılan işten ve sözlü edindiğimiz bilgilerden hareketle yapmak zorunda kaldık.

Ünye sahilinde Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı düzenleme çalışmaları kapsamında sahildeki tarihi ambar ile Atatürk Parkı’ndaki Taka Balık iş merkezi arasındaki bölgede yaya kaldırımına paralel olarak kumsaldaki kanalizasyon bacalarına kadar bölümde peyzaj düzenlemesi yapılması da kararlaştırılmıştı.

Ancak Büyükşehir Belediyesi burada peyzaj düzenlemesi yapmayınca Ünye Belediyesi, tarihi ambar ile Atatürk Parkı arasında yapılacak olarak kalan bu bölgede peyzaj düzenleme çalışması başlattı.
Çalışma ile ilgili olarak herhangi bir bilgi verilmemesi ve proje paylaşımı yapılmaması sonucunda ise; kamuoyunda buranın denize kadar doldurulacağı, kumsala beton döküleceği, ticari işletme yapılacağı, vb. bilgi kirliliği oluştu.

Ancak yapılan işe bakıldığında bunun böyle olmadığı, tarihi ambar ile Atatürk Parkı arasında peyzaj düzenlemesi yapıldığı görülmektedir.

Bu itibarla konuya bakıldığında, yapılan iş doğrudur, paylaşım yapılmaması ise yanlıştır.
Yapılan iş devam ettiğinden kamuoyu bilgilendirmesinin önemi de hala geçerliliğini korumaktadır.
Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) olarak yapılan işi, eğer sadece peyzaj düzenlemesi olarak kalacaksa işin yapıldığı alan için uygun buluyor ve destekliyoruz. Ayrıca konuyla ilgili olarak da bir an önce bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz.

Diğer taraftan düzenleme sırasında engelli bireylerin de düzenlenen alanı rahat kullanabilmelerine imkan verecek şekilde düşünülerek yapılmasına özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Mevcut oluşan alan üzerinde herhangi ticari bir faaliyet kesinlikle yapılmaması şartı ile Ünye Sivil Toplum Platformu olarak kentimizin insani yaşam kalitesine katkı sunacak bu alanı destekliyoruz.

Diğer taraftan Yunus Emre Tema Park alanı ile yeni düzenleme yapılan alana acı su çeşmesi konulması da insanlarımız için çok önemli bir hizmet olacaktır. Bunun içinde çalışma yapılmasını talep ediyoruz.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum