Dyt. Sevgi Boz

Dyt. Sevgi Boz

Sağlık Köşesi
[email protected]

KAHVALTI OKUL BAŞARISINI VE ODAKLANMAYI ARTIRIYOR

23 Eylül 2023 - 11:48 - Güncelleme: 23 Eylül 2023 - 11:58

Yaşamın her döneminde önemli olan sağlıklı beslenme, çocukluk ve gençlik dönemlerinde ayrı bir önem taşıyor. Özellikle, 6-12 yaş grubunu kapsayan okul çağı çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat etmek gerekiyor.

Vücudun gereksinimi olan enerjiyi sağlayan ilk ve en değerli öğün olan kahvaltı özellikle okul çağındaki çocukların gelişimi açısından çok önemlidir. Kahvaltı çocuğunuzun, derse odaklanmasını kolaylaştırır ve okul başarısını artırır.

Çevremde çocuklarının dersleri üzerine yorumda bulunan ailelere genellikle kahvaltı alışkanlıklarına dair sorular yöneltiyorum. Sabah okula yetişme telaşı, ailenin kahvaltı hazırlamaması ve alışkanlık olmaması gibi nedenlerle okul çağı çocuklarda kahvaltı en sık atlanan öğün oluyor. Reklamlarda yer alan paketli ürünlerle kahvaltı yapılmasını sağlıklı bulmuyorum.

Bisküvi, kraker, şeker, çikolata gibi gıdalar hiçbir vitamin ve mineral gereksinimini karşılamadan çocuklara sadece boş enerji veriyor. Paketli hazır ürünler katkı maddesi ve gıda boyası içerdiği için alerjik reaksiyonların yanı sıra, ileriki dönemde obezite, kalp ve damar, diyabet, mide ve bağırsak hastalıklarına, hormon bozukluklarına neden olabiliyor.

Farklı besleyici içeriklerle mutlaka çocuğunuza kahvaltı alışkanlığını kazandırmalısınız. Çocuk ,her gün erken saatte sağlıklı olsa da aynı şeyleri yemek istemeyebilir.
Peynirli tost, haşlanmış yumurta, taze sıkılmış meyve suyu, başka bir sabah bir avuç ceviz, salatalık, domates, bol yeşillikle hazırlanmış omlet, bir gün menemen, zeytin, tahin – pekmez, bol yeşillik; diğer bir gün krep yanına süt ve bal içeren bir kahvaltıyı tercih edebilirsiniz. Sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum